Videre til indhold

Stor tilvækst af lægemiddel- og biotekvirksomheder i Danmark

Nye tal viser at lægemiddel- og biotekvirksomhederne i Danmark bliver flere, og det er godt for den danske life science-industri lyder det fra Lif.

Erhvervsministeriet offentliggjorde i denne uge life science-industriens økonomiske fodaftryk. Analysen viser, at den danske life science-industri er forskningstung, bæredygtig, innovativ, højproduktiv og i vækst.

Men selvom det ser godt ud nu, må man ikke hvile på laurbærrene.

”Det går godt for den danske life science-industri. Den stærke industri bygger på en tradition af banebrydende forskning, formidable offentlig-private samarbejder og en stærk life science-branche,” siger Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lif.

Et tydeligt fodaftryk skiller sig dog ud, og det er tilvæksten i antallet af virksomheder i dansk life science.

Life science-industrien bestod af 1660 virksomheder i 2020, hvilket er 270 flere virksomheder sammenlignet med 2010. Og dykker man lidt længere ned i tallene, er 224 ud af de 270 nye virksomheder kommet til indenfor lægemiddel- og biotekbranchen, hvormed lægemiddel- og biotekvirksomheder står for over 80 procent af alle nye life science-virksomheder i perioden.

Koncernchef i Lif, Ida Sofie Jensen mener dog, at der stadig er et stort potentiale og fortæller:

”Danmark har fortsat et stort potentiale for at udvikle vores nationale styrkeposition inden for life science endnu mere i de kommende år. Danmark skal øge ambitionerne for brug af life science-innovation i sundhedsvæsenet. Vi skal simpelthen blive bedre til at anvende de nyeste sundhedsløsninger og behandlinger, så vi fortsat skal være et attraktivt land at lægge sine life science investeringer i”.