Videre til indhold

med. 25: Konkurrence om lægemiddelproduktion

Magasinet med. sætter denne gang fokus på Danmark som life science-produktionsland og de betingelser, som gør det attraktivt for globale life science-virksomheder at investere i produktion i Danmark.

Det går ufattelig godt med dansk lægemiddelproduktion og -eksport, der er syvdoblet på 20 år. Men det er ikke en selvfølge, at nye produktionsanlæg placeres i Danmark, for i landene omkring os ser man en lignende udvikling, og der er derfor god grund til at fastholde fokus på at sikre attraktive rammevilkår, der kan tiltrække investeringer trods global konkurrence. Et lille og handelsorienteret land har brug for en stærk profil som stedet, hvor man kan placere langsigtede investeringer i avanceret og grøn produktion.

Dette nummer sætter fokus på de parametre, som er med til at gøre en forskel, når virksomheder skal tage beslutning om, hvor i verden man lægger nye produktionsanlæg. Dygtige medarbejdere er helt afgørende for den beslutning – men også muligheden for at producere grønt, agere i et land, hvor der er velfungerende myndigheder, der sikrer rationelle beslutninger og høj forudsigelighed omkring rammevilkår, og hvor infrastruktur er veludbygget og forsyningssikkerheden høj.

Lægemiddelproduktion i rivende udvikling…ikke kun i Danmark

Lægemidler er en dansk styrkeposition, men på tværs af Europa er branchens betydning vokset hen over de seneste 10-15 år. Det betyder skarp konkurrence om at tiltrække investeringer i produktion.

Nyt initiativ skal styrke konkurrenceevnen

Mangel på uddannet arbejdskraft, manglende generelle standarder i automatiseringsløsninger samt fagpersoner, der taler forbi hinanden. Det er nogle af de barrierer, den danske life science-branche p.t. står overfor. Det vil et nyt initiativ forsøge at løse.

Kender du typen?

Medarbejderne er rygraden i lægemiddelproduktionen. Men hvem er de? I denne udgave af magasinet med. har vi stillet skarpt på fire produktionsmedarbejdere.

Vækst og høje klimaambitioner går hånd i hånd

Klimaambitioner og vækst skal forenes – lægemiddelindustrien har allerede vist, at det kan lade sig gøre, men i fremtiden vil der komme endnu bredere fokus på bæredygtighed, lyder det fra
analytiker.

Genanvendelse af ressourcer er next step

Energi, vand og ressourcer indgår i et stort kredsløb i flere danske industrielle symbioser. Dermed spindes der guld af genbrug for klimaets skyld.