Videre til indhold

Her er arrangementerne, du bør se på Folkemødet

Fortvivl ikke, hvis du har svært ved at overskue årets program på Folkemøde. Vi har samlet en række interessante debatter og talks, du bør se, hvis du interesserer dig for det danske sundhedsvæsen og life science-industrien.

Antallet af debatter, der drejer sig om sundhedsvæsenet, forskning og life science er igen i år populære emner. Vi håber at se dig til Lifs egne debatter i Haveteatret på Grønbechs fra 13 til 17 om torsdagen, men derudover har vi samlet en række relevante arrangementer, du bør markere med en stjerne i din Folkemøde-app.

Kåring af årets sundhedsdebattør 

Prisen ”Årets Sundhedsdebattør” gives i år til forsker og forfatter Nicklas Brendborg for sin bog “Vanedyr”, der handler om, hvordan vi bliver manipuleret til at spise usundt, drikke alkohol og scrolle uendeligt på vores telefon. Efter overrækkelsen er der debat med Nicklas Brendborg, og publikum kan stille spørgsmål til prismodtageren.

Torsdag, 12.15-13, F8, Danske Regioner

Sophie Løhde til MUS om fremtidens sundhedsvæsen

Sundhedsstyrelsens direktør Jonas Egebart inviterer sundhedsminister Sophie Løhde til en samtale om sundhedsvæsenets nuværende tilstand, og den udvikling vi går i møde. 

Torsdag, 12-12.30, J23, Sundhedsstyrelsen 

Kan sundhedsvæsenet vaccineres 

Hvordan løser vi udfordringerne i det sundhedsvæsen, som udgør en hovedhjørnesten i det danske velfærdssamfund? Et panel af politikere, forskere, klinikere og patientforeninger debatterer,om hvordan vaccination kan spille en større rolle i dansk forebyggelsespolitik, og hvordan vaccination kan bidrage til at robustgøre sundhedsvæsenet. 

Torsdag, 12.45-13.45, G27 – Primetime, Havnegade 

Hvordan sikrer vi adgang til den nyeste medicin i fremtiden?

Det er nu, at arbejdet med at træffe vigtige beslutninger for fremtidens sundhedsvæsen går i gang. Hvilken rolle skal Medicinrådet, patienterne, industrien og regionerne hver især spille for at sikre et sundhedsvæsen i verdensklasse? 

Torsdag, 14.30-15.30, J3 RP Talk 

Fra drøm til drift i Danmark: Iværksætteri i life science 

Life Science industrien i Danmark har oplevet en imponerende vækst gennem flere år, men flere har peget på, at den stærke industri risikerer at kollapse, hvis ikke rammebetingelserne sikres. Mød bl.a. USAs ambassadør i Danmark, Alan Leventhal.

Fredag, 9.30-10.30, K18, Advice

Kræft, trit og retning

Sundhedsstyrelsens faglige oplæg til Kræftplan 5 giver anledning til at diskutere, hvordan behandlingen for de tidlige stadier af kræft kan forbedres for den enkelte patient.

Fredag, 10-10.45, F20, RP Debat 

Når man bliver syg af sex – tid til en hed debat!

Folk er ikke længere bange for at få hiv. Men i takt med frygten er forsvundet, er kondomerne det også – og konsekvensen er masser af sexsygdomme. Kom med til en hed debat, hvor vi ser nærmere på konsekvenserne, fertilitetsbekymringer og antibiotikaresistens.  

Fredag 10-10.45, J32, Sundhedsmyndighedernes telt

Det handler ikke om mad – forebyg blodpropper

Stjernekokken Jesper Vollmer blev som 47-årig, på trods af en sund og aktiv livsstil, ramt af to blodpropper grundet et arveligt forhøjet kolesterol, som man hverken kan spise eller motionere sig fra. Derfor går Jesper i køkkenet med formand for Lægeforeningen, Camilla Rathcke, til en snak om, hvad vi kan gøre for de cirka 27.000 danskere, som er er født med særlig høj risiko for at få en blodprop. 

Fredag, 11-12, K18, Advice

ADHD – Hvordan får vi bugt med ventetiderne i psykiatrien?

Danmark står over for store udfordringer i forhold til at nedbringe de lange ventetider i psykiatrien, der aktuelt er opgjort til at være 81 uger i gennemsnit. Kan vi gøre brug af andre landes gode erfaringer? 

Fredag, 11-12, K10, Klostergården

Den store debat om sundhedsstruktur

Vær med når bl.a. Sophie Løhde, Jakob Kjellberg, Anders Kühnau, Jesper Fisker og Morten Freil debatterer fremtidens sundhedsvæsen med udgangspunkt i afrapporteringen fra Sundhedsstrukturkommissionen. 

Fredag, 12.15-14, F8, Danske Regioner

Brændpunkt – når antibiotikaresistens bliver hverdag

Aldrig har vi haft så meget brug for antibiotika, og aldrig har vi skullet være mere påpasselige med at bruge det. Antibiotikaresistens er endnu ikke det helt store problem i Danmark, men det er begyndt at fylde. Hvis ikke vi får vendt udviklingen, vil AMR på sigt være en trussel mod vores sundhedssystem. 

Fredag 14. juni, 16.15-17, J32, Sundhedsmyndighedernes telt

Hvad er et liv værd?

Debatten om uhelbredeligt syge kræftpatienters adgang til ny kræftmedicin er også debatten om lange ventetider i Medicinrådet, forskelle mellem lande og regioner og om ulighed i kræft.  

Lørdag, 15. juni, 10.30-11.15, N1, Kræftens Bekæmpelse

Klarlunds brevkasse Live

Overlæge Bente Klarlund giver svar på læsernes spørgsmål om sundhed i en live-udgave af brevkassen 

Lørdag, 12-12.30, N13 Politiken