Videre til indhold

Statsministeren vil styrke vaccineproduktion

Statsminister Mette Frederiksen kalder vacciner ”supervåbnet” og ønsker at se på, hvad Danmark ”kan gøre nationalt for at sikre, at der er tilstrækkelig kapacitet,” i weekendens store interview i Berlingske. Lif støtter på branchens vegne op om at finde de bedst mulige løsninger på de udfordringer, vi lige nu oplever med tilgængeligheden af vacciner – også på et muligt langsigtet supplement til den nuværende model på området for at sikre en øget kapacitet og adgang.

”Det er meget positivt, at statsministeren vil tage afsæt i Danmarks stærke globale position indenfor life science og vil styrke det offentlig-private samarbejde om tilgængelighed af vacciner. Vi ser ind i en fremtid, hvor vi endnu ikke kender udviklingen i coronavirussen, og derfor er det vigtigt, at vi er på forkant til nye mutationer og til at bekæmpe udbredelsen af denne virus,” siger koncernchef Ida Sofie Jensen, Lægemiddelindustriforeningen.

”Vi skal allerede nu forberede os på den næste sundhedskrise med erfaringer fra denne pandemi. For 12 måneder siden var der ingen, der troede, at vi ville have en vaccine i dag. Dengang formodede man, at det var forskning, udvikling og myndighedsgodkendelse, der ville blive udfordringen. I dag, et år senere, er det produktionskapaciteten til hele verdens befolkning, der her og nu udgør det største problem i manges optik. Virksomhederne arbejder på højtryk for at sikre hurtigere og større leverancer,” siger hun og tilføjer:

”Men det ændrer selvfølgeligt ikke på, at vi skal se på, hvordan vi i fællesskab kan styrke vilkår, samarbejde og incitamenter for tilgængeligheden af vacciner i Danmark i forhold til fremtidige kriser. Det vil vi meget gerne drøfte med statsministeren, så vi står meget bedre rustet i Danmark ved den næste pandemiske sundhedskrise.”

Læs mere

Om udvikling og produktion af vacciner mod COVID-19