Al ny medicin står på skuldrene af generationers forskning.
Vi forsker for at forbedre liv – nu og i fremtiden for syge og raske.
Og vi gør det sammen med de dygtigste og mest visionære hoveder verden over. Også når det giver knubs og synes umuligt. For forskning er ikke forudsigeligt.
Men vi ved, at hvis vi ikke forsker, så kommer der hverken en kur mod kræft
eller en ny vaccine.
Udfaldet af forskning er ikke altid forudsigeligt. Men hvis vi ikke forsker, kommer der hverken en kur mod kræft eller en ny vaccine. Det er budskabet i vores film “Sammen skaber vi liv i fremtiden”.
70 procent af alle nye lægemidler kommer fra biotek. Så det siger sig selv, at biotek er helt afgørende for life science’ økosystem – for uden de virksomheder, og de visionære mennesker, der har startet dem, ville vi ikke kunne udvikle nye lægemidler. Lyt til podcasten Liv i fremtiden og bliv klogere på biotek.
Lige i nu, er der knap 5.000 lægemidler i kliniske forsøg på verdens plan. En rapport fra EFPIA viser, at der er et stort fokus på at udvikle nye lægemidler til kræft, infektionssygdomme, luftvejs- og inflammatoriske sygdomme, neurologiske lidelser og sjældne sygdomme. Faktisk er 40 procent af lægemidlerne i pipelinen såkaldte orphan drugs, som er målrettet sjældne sygdomme.