Videre til indhold

Sammen skaber vi liv i fremtiden

Al ny medicin står på skuldrene af generationers forskning.

Vi forsker for at forbedre liv – nu og i fremtiden for syge og raske.

Og vi gør det sammen med de dygtigste og mest visionære hoveder verden over. Også når det giver knubs og synes umuligt. For forskning er ikke forudsigeligt.

Men vi ved, at hvis vi ikke forsker, så kommer der hverken en kur mod kræft
eller en ny vaccine.

Sundhed til borgerne

Life science-industrien udvikler hver dag nye løsninger på menneskers sundhedsproblemer. Vi omsætter idéer fra forskning til sundhed, velfærd og velstand for mennesker.

De sundhedsmæssige fremskridt gennem de seneste 50, 30, 10 år er imponerende – tænk bare på HIV, hjertesygdom og mange kræftformer. Meget er resultatet af den sundhedsteknologiske udvikling fra life science-virksomhederne – ikke mindst lægemiddelvirksomhederne – men intet kunne være opnået uden samarbejdet med de mange dedikerede sundhedsprofessionelle.

Velbehandlede og velfungerende mennesker er et aktiv for dem selv, deres familier og for vores samfund. Derfor betaler det sig for samfundet at investere i sundhed – og der er behov for fortsat investering.

Life science-industriens innovation sætter nye standarder for fremtidens patientbehandling og for fremtidens sundhedsvæsen, men vi gør det ikke alene. Samarbejde og dialog med patienter, sundhedspersonale, offentlige forskere og politikere er en forudsætning for at skabe de mest innovative og bæredygtige løsninger, der sætter patienten i centrum og giver mest sundhed for pengene.

Fakta

  • Knap 5.000 nye lægemidler i pipeline.
  • Nye lægemidler har bidraget til 17 procent færre dødsfald på grund af kræft siden 1995.
  • Nye lægemidler til forebyggelse og behandling af hjertesygdomme er medvirkende til, at dødeligheden er faldet med knap 60 procent siden 1995.
  • Danske patienter med knoglemarvskræft lever i dag i gennemsnit op til et år længere end for bare seks år siden på grund af adgangen til nye og mere effektive lægemidler.
  • Nye lægemidler mod hepatitis C-virus har øget helbredelsen til over 90 procent.
  • Nye biologiske lægemidler har de seneste 15 år revolutioneret behandling af leddegigt fra alene symptombehandling til nu at kunne holde sygdommen nede.
  • Konkurrerende lægemidler kommer hurtigere på markedet. I 70’erne tog det over ti år, før et lægemiddel blev udsat for konkurrence. Nu tager det under 2½ år.

Lige i nu, er der knap 5.000 lægemidler i kliniske forsøg på verdens plan. En rapport fra EFPIA viser, at der er et stort fokus på at udvikle nye lægemidler til kræft, infektionssygdomme, luftvejs- og inflammatoriske sygdomme, neurologiske lidelser og sjældne sygdomme. Faktisk er 40 procent af lægemidlerne i pipelinen såkaldte orphan drugs, som er målrettet sjældne sygdomme.

Kontakt os, hvis du vil vide mere

Anders Hoff Politisk chef for forskning og innovation +45 39 15 09 34 aho@lif.dk Anders Hoff on LinkedIn Anders Hoff on Twitter
Camilla Lund-CramerChefkonsulent
Sundhedspolitik og sikkerhed
+45 39 15 09 24clc@lif.dkCamilla Lund-Cramer on LinkedInCamilla Lund-Cramer on Twitter
Jakob Bjerg LarsenPolitisk chef for kliniske forsøg og lægemiddelproduktion+45 39 15 09 21jbl@lif.dkJakob Bjerg Larsen on LinkedIn
Lea Remmer Nürnberg
Lea Remmer Nürnberg Digital redaktør+45 31 76 84 87 lrn@lif.dk Lea Remmer Nürnberg on LinkedInLea Remmer Nürnberg on Twitter
Louise Broe
Louise Broe Chefkonsulent
Sygehusmedicin, Medicinrådet og sundhedspolitik
+45 39 15 09 39 lbr@lif.dk Louise Broe on LinkedInLouise Broe on Twitter