Videre til indhold

Politiske topemner til valget i Region Sjælland

Om to uger står danskerne i stemmeboksene og sætter to krydser. Det ene til kommunalvalget. Det anden til regionsvalget. Derfor er spidskandidaterne i Region Sjælland klar med deres budskab på sundhedsområdet.

I Region Sjælland er der er stort fokus på lægemangel og mangel på hænder i sundhedsvæsenet generelt. Region Sjælland har i den seneste valgperiode også været i vælten på grund af eksempelvis brystkræftsagen fra Ringsted Sygehus og forsinkelser på byggeriet af universitetshospitalet i Køge. Derfor er der rigeligt med sundhedsemner at tage fat i for politikerne.

Det viser deres svar da også. De har både fokus på flere lægefaglige kompetencer, forskningsprojekter med sigte på ny behandling, flere nærklinikker, nedbringelse af ventelister, bedre overgange mellem sundhedstilbud, sammen på tværs af kommune og region samt lange ventetider på telefonen til lægevagten.

Spidskandidaternes svar samt meget mere kan du læse i magasinet med. X, hvor seks spidskandidater til regionrådsvalget i Region Sjælland giver deres bud på regionens fremtidige sundhed.

Det har kandidaterne fokus på

”Region Sjællands sygehusplan bør justeres, så borgerne får mest mulig kvalificeret og ensartet behandling, uanset hvor de bor. Det skal blandt andet ske ved udbygning af sundhedshuse med flere lægefaglige kompetencer under samme tag,” siger Tina Boel, Socialistisk Folkeparti.

”Projektmageri i forhold til adfærdsregulering bør minimeres til fordel for egentlige forskningsprojekter med sigte på nye behandlingsformer,” siger Villum Christensen, Liberal Alliance.

”Der skal afsættes flere penge til nærklinikker i primært Vestsjælland og på Lolland-Falster, ligesom uddannelsen af læger i Region Sjælland skal styrkes,” siger Jan Herskov, Dansk Folkeparti.

”Det har aldrig været den rigtige løsning at udskyde puklen til den anden side af krisen – for ingen bliver raske af at stå på en venteliste,” siger Jacob Jensen, Venstre.

”Vi vil øge patienttilfredsheden. Det handler om patientens oplevelse af service lige fra transport til udskrivning og overgang til den kommunale pleje og om alt det, der ligger derimellem samt før og efter,” siger Heino Knudsen, Socialdemokratiet.

“Samspillet mellem kommuner og region må nødvendigvis være mere forpligtende end det, jeg har set de sidste otte år. Det er nødvendigt, for at borgere kan nås med forebyggelse og kan modtage sundhedsydelser smidigt og rettidigt,” siger Anne Møller Ronex, Radikale Venstre.

”Senest er det kommet frem, at der er alt for lang ventetid på telefonen til lægevagten. Systemet er simpelthen ved at bryde sammen,” siger Christian Wedell-Neergaard, Det Konservative Folkeparti.

Læs mere i med.

Regionsrådsvalget er lige om hjørnet og magasinet med. sætter med en særudgave fokus på de opgaver, som sundhedsvæsenet står overfor, de store regionale valgdagsordener ifølge lokalmedierne og spidskandidaternes ambitioner for de fem regioner.