Videre til indhold

Politiske topemner i valget til Region Nordjylland

Valgfeberen er så småt indtruffet på tværs af regionerne. Til magasinet med. X er spidskandidaterne i Nordjylland klar med deres budskab på sundhedsområdet.

Der er tre uger til regionrådsvalget og Nordjylland er den region, hvor der eksempelvis er færrest ambulancer, som er fremme inden for ti minutter, og der har været forsinkelser i byggeriet af supersygehuset i Aalborg. Derfor er der rigeligt med sundhedsemner at tage fat i for politikerne. Det viser deres svar da også. De har både fokus på flere praktiserende læger, bedre arbejdsvilkår, det nære sundhedsvæsen, psykiatrien, videndeling på tværs af sektorer og ikke mindst uligheden på tværs af regionen.

Det og meget mere kan du læse i magasinet med.X, hvor seks spidskandidater til regionrådsvalget i Region Nordjylland giver deres bud på regionens fremtidige sundhed.

Det har kandidaterne fokus på

”Ingen borger skal ’falde mellem to stole’. Det skal de nye sundhedsklynger være med til at sikre. Her skal opbygges et tæt samarbejde for og om borgerne. Sundt skal være nært,” siger Ulla Astman, Socialdemokratiet.

”Desværre er det sådan, at nordjyderne ikke har adgang til særligt mange familielæger. Vi har konkret stillet et forslag, der vil sikre alle danskere en familielæge ved at øge speciallægeuddannelsen med 400 pladser årligt,” siger Per Larsen, Det Konservative Folkeparti.

”Psykiatrien skal gøres lettere tilgængelig, og ventetiderne skal nedbringes. Alle skal have lige mulighed for behandling. Vi skal gøre op med den ulighed, der er i sundhedsvæsenet,” siger Lene Linnemann, Socialistisk Folkeparti.

”Ambulante behandlinger og kontroller bør i højere grad foregå hos den praktiserende læge og meget gerne i sundhedshusene. Det kræver, at vi uddanner nok praktiserende læger, og så skal vi generelt blive bedre til at samarbejde og videndele på tværs af sektorer,” siger Gitte Lopdrup, Radikale Venstre.

”Det er selve regionens eksistensgrundlag, at vi sikrer alle borgere den bedst mulige behandling, uanset hvem de er, og uanset hvor de bor,” siger Martin K. Madsen, Liberal Alliance.

Læs mere i med.

Regionsrådsvalget er lige om hjørnet og magasinet med. sætter med en særudgave fokus på de opgaver, som sundhedsvæsenet står overfor, de store regionale valgdagsordener ifølge lokalmedierne og spidskandidaternes ambitioner for de fem regioner.