Videre til indhold

Over 7.000 nye behandlingsmuligheder på vej

De mere end 7.000 nye lægemidler, der lige nu er på vej til en bred vifte af sygdomme, vil være med til at løfte mange af de udfordringer, som patienter og sundhedsvæsenet verden over står overfor i dag.


Med ny og innovativ teknologi angriber fremtidens lægemidler sygdomme på en mere effektiv og skånsom måde – og er med til at give patienterne et bedre liv og spare sundhedsvæsenet for penge. 

Særligt på kræftområdet er der mange nye behandlingsmuligheder på vej til patienterne.

“Der er 1.813 nye kræftlægemidler i pipeline, og en stor del af dem er det, vi kalder “first in class”-medicin – altså lægemidler, der virker helt anderledes end den kræftmedicin, der er tilgængelig i dag. Det større og større indblik i de biologiske mekanismer bag kræftsygdomme gør det muligt at udvikle bioteknologiske lægemidler, såsom immuterapeutiske lægemidler, vacciner og personlig medicin, der giver patienterne en skræddersyet behandling, der passer lige præcis til deres kræftsygdom – det betyder, at de får en langt mere effektiv behandling og langt færre bivirkninger,” fortæller Jakob Bjerg Larsen, chefkonsulent i Lif.

Der kommer også en lang række af nye behandlingstilbud til patienter med neurologiske sygdomme, fx sygdomsmodificerende behandling til Alzheimers – her er der i alt 1.329 nye lægemidler på vej. Der er 1.256 lægemidler på vej til infektionssygsomme – blandt andet ny antibiotika, der skal angribe resistente bakterier – og 1.120 nye behandlinger til immunologiske sygdomme.

“De nye behandlinger har potentiale til at få en stor positiv indvirkning på patienterne og de pårørendes liv. Først og fremmest i form af bedre overlevelse, dernæst bedre livskvalitet mens man er i behandling og efter. Men der er også store fordele at høste for sundhedsvæsenet, da man vil kunne udfase gamle, tidskrævende og mindre effektive behandlinger,” siger Jakob Bjerg Larsen.


Kilde: EFPIA