Videre til indhold

Nyt med. ser tilbage på lægemiddelindustriens historie

Lif fylder 25 år, og det bruger vi som anledning til dette nummer af med. Her ser vi tilbage på produktionen, reguleringen, sundhedspolitikken og ikke mindst forskningen.

25 år med den forskende lægemiddelindustri er historien om blandt andet immunterapi, genomsekventering og verdens første vaccine mod kræft. Det skal vi fejre. Ligesom vi skal fejre en branche, der har leveret rekordhøj produktivitet og konjunkturstabil indtjening i en usikker verden.

Læs blandt andet om
Den rette diagnose ændrer alt

Præcise diagnoser, effektiv forskning og revolutionerende produktionsteknologier. Mange teknologiske kvantespring har de seneste 25 år betydet væsentlige ændringer i den møde, vi ser på patienter og deres behandling.

Produktion skifter gear

Udvikling af nye produktionsteknologier har en stor del af æren for fremskridt i selve den medicinske behandling.

Nyt sundhedslandskab

Specialisering, centralisering og rammer for samarbejde har været afgørende for, at det danske sundhedsvæsen de seneste 25 år har kunnet levere bedre behandling til flere patienter. I fremtiden handler det om samarbejde med patienterne.

Data på lager

De danske sundhedsdata er højt berømmet, fordi de går mange år tilbage, og fordi de er indsamlet blandt hele befolkningen. De seneste årtier har de været brugt til at gennemskue sammenhænge – i fremtiden er potentialet tillige hurtigere diagnoser.

Fra blockbusters til personlig medicin

Over 25 år i patientsikkerhedens tjeneste har Lægemiddelstyrelsens opgaver bevæget sig fra harmonisering til guideline for store blockbusters i retning af Real World Evidence og datagenerering til godkendelse af lægemidler til meget små patientgrupper.

Fremtidens life science

Hvis man for 25 år siden havde gisnet om, hvor life science ville være i 2022, havde man næppe ramt plet. Ikke desto mindre vover fremtidsforsker og sundhedsdirektør Bogi Eliasen sig ud i at forudsige, hvor life science-industrien står om 25 år.