Videre til indhold

Medicin løfter samlet dansk produktion

Det er medicinalindustrien, som er en væsentlig del af årsagen til, at produktionen i den samlede danske industri lige nu er stigende.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Industriproduktionen i Danmark steg med 1,3 procent i september sammenlignet med august. Samler man tredje kvartal under ét, var der tale om en stigning på 0,6 procent i forhold til kvartalet inden.

Kigger man på tallene, er det tydeligt, at det i høj grad er medicinalbranchen, der trækker læsset.

Syv brancher havde fremgang, og Medicinalindustrien bidrog mest med en stigning i produktionen på 3,1 pct. fra august til september og en stigning i produktionen på 6,7 pct. fra andet til tredje kvartal i 2022.

”Det vidner om, at vi har stærke lægemiddelvirksomheder, der leverer et vigtigt bidrag til dansk økonomi. Det er især positivt, at lægemiddelindustrien har formået at fastholde den høje aktivitet i en periode, hvor mange virksomheder har oplevet forsyningsudfordringer og problemer med at skaffe arbejdskraft. Det understreger samtidigt, at vi har behov for en stærk lægemiddelindustri i Danmark, der kan være med til at holde hånden under økonomien i usikre tider,” siger Henrik Vestergaard, viceadministrerende direktør i Lif.