Der mangler hænder i life science-branchen i almindelighed og i lægemiddelindustrien i særdeleshed. Det er jo ikke nogen stor overraskelse, for der mangler hænder allevegne. Men hvad har det af betydning? For måden at rekruttere på, for arbejdspladskulturen, for fastholdelsen og for behovet for at tænke anderledes, end vi gjorde for få år siden.
Det ser vi nærmere på i dette magasin. Hvor vi også ser nærmere på de løsninger, vi må bringe i spil, hvis vi skal have fat i op mod 15.000 flere ansatte frem mod 2030, hvis væksten fortsætter.
Og så kan du møde den unge superforsker Albert Bjerregård Sneppen, som ville ønske, at universiteterne havde mere fokus på at holde de studerende nysgerrige. Det er hans egen nysgerrighed, der har resulteret i, at han allerede som 25-årig har løst nogle af universets store gåder.
Nu frygter han, at han allerede er blevet forudsigelig i sin tankegang.
Vi har et forudsigeligt ønske om, at du vil læse magasinet og forhåbentlig lade dig inspirere og motivere af det.
Kom med til live-udgaven af med.28
Skulle du få lyst til at beskæftige dig endnu mere med emnet, så holder Lif med dette magasin et morgenmøde den 7. marts, som er en live-udgave af bladet med eksperter, der optræder i magasinet.
med.28: Jagten på kompetencer
Hele magasinet kan læses online og downloades her.
Alle jagter arbejdskraft
Lægemiddelindustrien kommer til at mangle 15.000 ansatte over de næste år. Og det sker, samtidig med at en lang række andre brancher også mangler ansatte. Der er behov for langt større politiske indgreb, end det vi har set hidtil fra politikerne, mener tidligere overvismand.
Rekruttering i en ny virkelighed
I et brandhedt marked, hvor der er rift om de ansatte, har der været behov for at se på rekruttering på en ny måde, på kultur, på onboarding og fastholdelse blandt andet. Sådan lyder meldinger om de vilde tider fra fire virksomheder.
Drømmen om et uddannelseslandskab på kandidatområdet
Hvis flere studerende skal vælge en uddannelse, der kan ende med ansættelse i lægemiddelindustrien, er der blandt andet brug for industriens hjælp, siger prodekan for innovation og samfundsrelationer Trine Winterø og prodekan for uddannelse Jørgen Kurtzhals fra Københavns Universitet.
“Der er brug for, at vi gentænker reglerne”
Det er bydende nødvendigt, at vi får justeret de gældende danske regler, hvis vi skal lykkes med at tiltrække udenlandske talenter til Danmark.
Det siger Inge Berneke, Senior Vice President, Corporate Affairs i Lundbeckfonden.
Hvad kan jeg blive?
Kandidatstuderende Cecilie Kjær har undervejs i sin uddannelse i molekylær biomedicin spekuleret på, hvad hun egentlig kunne bruge sin uddannelse til. Fra universitetets side var der ikke meget hjælp at hente. Den kom et andet sted fra.
Voxpop
Skal I fra politisk hold gøre mere for at sikre nok kvalificerede medarbejdere til life science-industrien?
Fire politikere giver deres bud.
25-årig superforsker formet af nysgerrighed, begejstring og disciplin
Han er 25 år og trives dårligt med at blive kaldt vidunderbarn. Faktum er, at Albert Bjerregård Sneppen allerede har løst flere af universets store gåder og har høstet både national og international anerkendelse. Selv er han mest optaget af at bevare sin nysgerrighed, så han ikke ender med at blive forudsigelig i sin tankegang, som han allerede synes, han har tendens til.
Vil du modtage magasinet med. direkte i indbakken?