Videre til indhold

Magasinet med. sætter klinisk forskning under lup

Der kæmpes globalt om at tiltrække klinisk forskning – og med god grund, for det har stor betydning for patienter, sundhedsvæsen og samfund. Det sætter magasinet med. under lup i dette nummer.

Vi kan meget præcist dokumentere den kliniske forsknings betydning for patienterne og for samfundet og vi har sågar tal for, hvilken værdi det har for sundhedsvæsenet, når en afdeling via kliniske forskningsprojekter både får glæde af nye lægemidler og den efteruddannelse, der følger med.

Dette nummer af med. sætter med analyser, cases og perspektiv fokus på værdien af den kliniske forskning i Danmark.

Du kan læse om

Analyse: Stor fremgang i kliniske forsøg

Antallet af kliniske forsøg blandt Lif of Dansk Bioteks medlemmer er steget markant det seneste år. Æren for det store spring tilskrives de politiske ambitioner og det lange seje træk – og på den korte bane det stærke myndighedssamarbejde, der blev næret under COVID-19.

Indblik: Danmark fastholder klinisk forskning trods sundhedskrise

Danmark er det af de få lande – om ikke det eneste land – der har formået at fastholde antallet af kliniske lægemiddelforsøg under pandemien.

Case: COVID-19 ændrede alt for forskningsenheden IMPACT

Forskerne på Rigshospitalet fulgte pandemiens udvikling med ni publikationer om livet med og efter corona.

Case: Hjælper de pårørende med hænder, hjerne og hjerte

Traumecenteret på Aarhus Universitetshospital har gennemført et klinisk studie der forbedrer inddragelsen af de pårørende til akutte patienter.

Udsyn: Lille og vågen eller stor og stærk

Klinisk forskning foregår på vidt forskellige præmisser rundt om i verden, men nogle ting SKAL man som myndighed levere på, hvis man vil være en attraktiv samarbejdspartner, fortæller de danske attachéer fra nogle af verdens pharmabrændpunkter.

Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2022

110 unikke projekter blev indstille til Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2022 og i juni lagde Life Science Huset hus til, da alle de nominerede og vinderne blev fejret.