Videre til indhold

Life science-forslag kan give Danmark en vinderhånd

Venstre og Radikale har i dag foreslået en taskforce for life science-industrien, som skal løfte Danmark ud af krisen. Lifs har netop lanceret et life science-katalog med 8 konkrete inititiver, der kan gøre Danmark til en førende life science-nation .


Vi har spillet vores life science-kort godt, og med nye initiativer såsom et midlertidigt forskningsfradrag på 130 % og investeringer i genstartsteams sidder vi med en god hånd. Nyt life science-katalog fra Lif kan dog give Danmark en vinderhånd.


​”Life science-industrien er global og konkurrencen om de bedste hoveder og investeringerne i innovation er benhård. Hvis Danmark fortsat skal være blandt de mest attraktive life science-lande i verden, skal rammevilkårene matche vilkårene andre steder. Ja, faktisk skal de helst være bedre. Derfor har Lif identificeret otte områder, der med den rette indsats kan gøre Danmark til en globalt førende life science-nation,” fortæller Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lif.

Se Lifs life science-katalog: Rammevilkår for styrket innovation i dansk life science her


Det drejer sig om forskning, klinisk forskning, sundhedsdata, immaterielle rettigheder, eksport, klima, offentlig-privat innovationssamarbejde og kvalificeret arbejdskraft, som er alle vigtige tandhjul i en velsmurt life science- branche. 

Især vil fire ting gøre en forskel.

“Forskning er det, vi skal leve af i fremtiden og en forudsætning for life science-branchens meget høje produktivitet. Derfor skal vi gøre det attraktivt at forske i Danmark – både opstart af nye forskningsprojekter og tiltrækning af internationale forskningsinvesteringer. Derfor er det vigtigt, at det forhøjede forskningsfradrag på 130 procent, som regeringen netop har besluttet, gøres permanent og uden loft,” siger koncernchefen.

“Når patientnær hospitalsforskning gennemføres i Danmark, bliver der skabt værdifuld viden, som på samme tid kommer patienterne, hospitalspersonalet, virksomhederne og hele samfundet til gavn. Det kan helt konkret ske, ved at belønne de hospitaler, der prioriterer den patientnære hospitalsforskning.” 

Patenter og incitamenter er afgørende for, at der lægges nye investeringer i innovation og udvikling af nye lægemidler. 

“Patentsystemet stimulerer ny innovation og er den direkte årsag til, at der de sidste 20 år er blevet udviklet over 650 typer ny medicin til verdens voksende sundhedsbehov. Danmark skal derfor være en stærk stemme i de internationale organisationer og fortaler for vigtigheden af et globalt velfungerende og stabilt patent- og incitamentssystem,” lyder det fra Ida Sofie Jensen. 

“Og når forskning, patientnær hospitalsforskning og patentsystemet har sikret udviklingen af nye lægemidler, skal de også tages i brug og ud til patienterne. Derfor er der også brug for en national sundhedsinnovationsstrategi, der gør det offentlige sundhedsvæsenet klar til at implementere og høste værdien af de nye epokegørende sundhedsløsninger, life science-industrien leverer,” siger Ida Sofie Jensen.

Download


Rammevilkår for styrket innovation i dansk life science

Læs mere