Videre til indhold

Konference skal spille ind i 10-års plan for psykiatrien

Fokus på psykiatriområdet er øget de sidste år, men der er stadig lang vej til ligestilling med somatikken.

En fjerdedel af alle psykiske diagnoser stilles inden man fylder 14 år, og tre fjerdedel af alle psykiske diagnoser stilles inden, man fylder 24 år. Netop derfor er tidlig opsporing og relevant behandling af psykiske lidelser hos børn og unge helt afgørende, og det er derfor et af temaerne på Lif og DI’s kommende konference om Fremtidens Psykiatri.

Vær med

Se programmet, læs mere og tilmeld dig konferencen “Fremtidens psykiatri”.

”Vi ved, at en tidlig indsats og behandling er afgørende for mennesker med psykisk sygdom, så konsekvenserne af sygdom på lang sigt minimeres mest muligt og følgesygdomme forebygges. For børn, unge og voksne, der får en psykisk diagnose, er det derfor vigtigt, at der er en systematisk og evidensbaseret tilgang til den udredning og behandling den enkelte kan forvente, og at indsatsen er af ensartet høj kvalitet i hele landet,” forklarer Camilla Lund-Cramer, chefkonsulent i Lif, og fortsætter:

”Det er desværre ikke noget nyt, at psykiatriområdet er underprioriteret, men fra alle sider er håbet, at en 10-årig psykiatriplan vil ligestille psykiatrien med somatikken – både i forhold til politisk fokus og prioritering. Det vil sige samme økonomiske prioritering i forhold til ressourcer og kapacitet og en systematisk tilgang til tidlig opsporing og behandling, bedre sammenhæng og øget forskning på området.”

Med en fælles konference ønsker DI og Lif at sætte yderligere fokus på psykiatriområdet og spille ind i en kommende psykiatriplan som forventes præsenteret ved udgangen af 2021 eller starten af 2022.

”Udover fokus på forebyggelse, tidlig opsporing og sammenhængende patientforløb, har vi valgt at sætte fokus på den ulighed i sundhed, der også er meget tydelig på det psykiatriske område. Endelig kommer vi på konferencen også omkring de økonomiske gevinster for patienten og for samfundet, der opnås ved at investere i psykiatrien. Vi har inviteret bredt blandt patientforeninger og eksperter, og håber på, at der vil komme reelle løsningsforslag på bordet og, at især politikerne vil tage noget med sig hjem til det videre arbejde med planen,” fortæller Susanne B. Christensen, chefkonsulent i DI.

Konferencen afholdes digitalt og fysisk tirsdag den 11. maj fra 9.00-12.30. Tilmelding senest fredag den 7. maj og fremvisning af Corona-pas ved fysisk deltagelse.

Tilmeld dig her