Videre til indhold

Japans aldrende befolkning øger dansk eksport

Japan importerer mere dansk medicin til syge borgere, end de importerer danske fødevarer til hele befolkningen. ​Det viser de nyeste eksporttal.

En dansk delegation med kronprinsparret og fire ministre i spidsen rejser til Japan den 8. – 12. oktober for bl.a. at tale om handel mellem de to kongeriger.

“Som mange andre lande i verden har Japan også en aldrende befolkning. Det gør, at behovet for lægemidler bliver større. Derfor håber jeg, at den danske handelsdelegation får lagt nogle gode ord ind om de store danske eksportgrupper, hvor medicin er den største,” siger Ida Sofie Jensen og tilføjer:

“Når en tredjedel af den danske vareeksport til Japan er medicin, er der god grund til at have japanernes sundhed med i samtalerne.”

Omkring en ud af fire japanere er i dag over 65 år, og i 2060 vil det tal være steget til omkring 40 procent ifølge avisen The Japan Times. Lægemiddelindustriforeningen understreger, at den samlede eksport af medicin til Japan allerede i dag udgør ca. 5,4 mia. kr.  for de seneste 12 måneder og er vokset med knap 30 procent i forhold til samme periode sidste år.

Mødet finder sted i anledningen af 150 års diplomatisk jubilæum mellem Danmark og Japan.

Læs også

Dansk lægemiddeleksport til Japan stigerLæs mere