Videre til indhold

Inspirationsmøde om decentrale kliniske forsøg

I samarbejde med Innovation Centre Denmark, Lægemiddelstyrelsen og Trial Nation inviterer Lif til inspirationsmøde om decentrale kliniske forsøg.

Kliniske forsøg er afgørende for udvikling af ny lægemiddelbehandling og derfor ser man løbende på, hvordan processer kan smidiggøres og effektiveres. Her er decentrale kliniske forsøg et væsentlig skridt på vejen.

Decentraliseringen af forsøgene har som ambition at møde patienterne der hvor de er og dermed sikre en hurtigere og mere effektiv proces til gavn for både patienterne, sundhedspersonalet og virksomhederne.

Politisk chef for kliniske forsøg og lægemiddelproduktion i Lif Jakob Bjerg Larsen glæder sig derfor over den fælles interesse for at udvikle Danmarks position inden for decentrale kliniske forsøg (DCT).

”I foråret 2021 deltog vi i Lægemiddelstyrelsens DCT-forum, hvor der igennem en række webinarer blev sat fokus på de amerikanske erfaringer med DCT. Webinarrækken var arrangeret af Innovations Centeret i USA og de mange gode drøftelser med amerikanske DCT-eksperter, klinikere, virksomheder og myndigheder viste, at der manglende en mere grundig og systematisk vidensopsamling,” forklarer Jakob Bjerg Larsen og fortsætter:

”Derfor satte Innovations Centeret sig for at udarbejde en egentlig indsamling af erfaringer i USA og har nu udarbejdet rapporten ”US Decentralized Clinical Trials Outlook Report 2021’.”

Den 18. marts præsenteres rapporten på et inspirationsmøde i Life Science Huset, hvor en række aktører på området også deltager og reflekterer over erfaringerne fra USA og mulighederne for at omsætte dem til en styrkelse af decentrale kliniske forsøg i Danmark.