Videre til indhold

God ræson i samarbejde med stærke life science-nationer

Statsminister Mette Frederiksen har indgået en samarbejdsaftale med premierminister Benjamin Netanyahu og kansler Sebastian Kurz om fælles forsknings- og udviklingsfond og en intention om fremtidig produktion af COVID-19-vacciner til Danmark, Israel og Østrig.

Det er fornuftigt med et proaktivt beredskab til fremtidige sundhedstrusler, og netop samarbejde på tværs af lande og de offentlige og private sektorer er vejen frem, lyder det fra Lif.

”Danmark, Israel og Østrig er små lande, men vi har alle unikke lige science-industrier og det giver god mening at arbejder sammen for at sikre os, at vi kan beskytte vores befolkning mod COVID-19. Vi vil samarbejde om forskning, klinisk forskning og produktion,” lød det fra statsminister Mette Frederiksen, flankeret af Benjamin Netanyahu og Sebastian Kurz, på pressemødet i Jerusalem torsdag eftermiddag.

Ifølge Henrik Vestergaard, viceadministrerende direktør i Lif, er der god ræson i at samarbejde og vidensdele med andre stærke life science-nationer og sammen finde fornuftige løsninger for fremtiden.

”Samarbejde – både på tværs af landegrænser og den offentlige og private sektor – er set fra vores stol den mest holdbare og agil måde at forberede os på. Både til håndtering af COVID-19 og til den næste sundhedstrussel – og det er naturligvis et arbejde, som life science-branchen gerne melder sig aktivt ind i.”

“Det er spændende, at de tre lande vil investere i en fælles forsknings- og udviklingsfond og afsøge mulighederne for, hvordan man kan supportere og optimere udvikling og produktion i fællesskab – det glæder vi os til at følge. Samtidig understreger dette samarbejde mellem lande også for mig, hvor vigtigt det er, at vi styrker samarbejdet i EU om det samme – blandt andet gennem et kommende beredskabs- og responsagentur (HERA). Samarbejdet med Israel og Østrig kan være et fornuftigt supplement til det.”

Læs mere om kampen mod COVID-19

På rekordtid er det lykkes at udvikle op til flere vacciner mod COVID-19. Det er resultatet af et unikt samarbejde på tværs af sektorer og landegrænser, hvor alle parter har strakt sig til det yderste.