Videre til indhold

Vi skaber liv i fremtiden

​Life science-industrien skaber liv i fremtiden, når forskning, udvikling og innovation bliver omsat til sundhed,
velfærd og velstand for mennesker – og vækst for samfundet.

 

Velbehandlede og velfungerende mennesker er et aktiv for dem selv, deres familier og samfundet. Samfundets investeringer i sundhed skaber værdi for det enkelte menneske, den enkelte familie, et effektivt sundhedsvæsen og en velfungerende life science-sektor, hvor innovation sætter nye standarder og er fundamentet for vores alle sammens velfærdssamfund.

Alt, hvad vi laver, er baseret på forskning og dokumentation. Og vores ambition er at skabe nye behandlinger til gavn for vores medmennesker.

Økonomisk vækst

Danmark har en unik styrkeposition inden for life science. En position, som er baseret på stærke virksomheder, der forsker, udvikler og producerer lægemidler og medicinsk udstyr til patienter verden over. Der er tale om såvel virksomheder med oprindelse og base i Danmark som internationale virksomheder, der har valgt at etablere sig og investere her.

Det er en branche, der bygger på solid forskning og veluddannede medarbejdere, som leverer de bedste behandlinger og sundhedsløsninger til patienter og sundhedsvæsen og som indgår i et værdifuldt partnerskab med såvel sundhedsvæsenet som de offentlige forskningsmiljøer.

Samtidig skaber life science-branchen væsentlig økonomisk vækst og beskæftigelse.

Fakta

 • Danmark er i top 3 i europæisk life science.
 • Lægemiddelindustrien anvender mere end 12 mia.kr. på forskning og udvikling og står dermed for 30 procent af al privat forskning.
 • Med en årlig eksport, der har rundet de 100 mia.kr., udgør lægemidler næsten 15 procent af vareeksporten.
 • Den direkte beskæftigelse i lægemiddelindustrien er 26.000.

Sundhedsløsninger til borgerne

Life science-industrien udvikler hver dag nye løsninger på menneskers sundhedsproblemer. Vi omsætter idéer fra forskning til sundhed, velfærd og velstand for mennesker.

De sundhedsmæssige fremskridt gennem de seneste 50, 30, 10 år er imponerende – tænk bare på HIV, hjertesygdom og mange kræftformer. Meget er resultatet af den sundhedsteknologiske udvikling fra life science-virksomhederne – ikke mindst lægemiddelvirksomhederne – men intet kunne være opnået uden samarbejdet med de mange dedikerede sundhedsprofessionelle.

Velbehandlede og velfungerende mennesker er et aktiv for dem selv, deres familier og for vores samfund. Derfor betaler det sig for samfundet at investere i sundhed – og der er behov for fortsat investering.

Life science-industriens innovation sætter nye standarder for fremtidens patientbehandling og for fremtidens sundhedsvæsen, men vi gør det ikke alene. Samarbejde og dialog med patienter, sundhedspersonale, offentlige forskere og politikere er en forudsætning for at skabe de mest innovative og bæredygtige løsninger, der sætter patienten i centrum og giver mest sundhed for pengene.

Fakta

 • Over 7.000 nye lægemidler i pipeline.
 • Nye lægemidler har bidraget til 17 procent færre dødsfald på grund af kræft siden 1995.
 • Nye lægemidler til forebyggelse og behandling af hjertesygdomme er medvirkende til, at dødeligheden er faldet med knap 60 procent siden 1995.
 • Danske patienter med knoglemarvskræft lever i dag i gennemsnit op til et år længere end for bare seks år siden på grund af adgangen til nye og mere effektive lægemidler.
 • Nye lægemidler mod hepatitis C-virus har øget helbredelsen til over 90 procent.
 • Nye biologiske lægemidler har de seneste 15 år revolutioneret behandling af leddegigt fra alene symptombehandling til nu at kunne holde sygdommen nede.
 • Konkurrerende lægemidler kommer hurtigere på markedet. I 70’erne tog det over ti år, før et lægemiddel blev udsat for konkurrence. Nu tager det under 2½ år.
Lægemiddelindustriens nøgletal

Velfærd, viden, velstand og vækst

Når forskning, udvikling og innovation omsættes i sundhed, vækst, arbejdspladser og velstand, er det til gavn for hele det danske samfund.
Lif arbejder derfor for, at foreningens medlemmer kan forske, udvikle, producere, markedsføre, distribuere og informere om nye og bedre lægemidler.

Lægemiddelindustriens nøgletal

Kontakt os, hvis du vil vide mere

Henrik VestergaardViceadministrerende direktør+45 39 27 60 60hv@lif.dkHenrik Vestergaard on LinkedInHenrik Vestergaard on Twitter
Gitte Skovlund SchmidtKommunikationschef+45 41 13 46 23gss@lif.dkGitte Skovlund Schmidt on LinkedInGitte Skovlund Schmidt on Twitter