Videre til indhold

Faglig Frokost – nye videoer fra Lif om alt mellem sundhed og life science

Spis frokost med en ekspert. I dag starter en serie på lif.dk med korte ekspert-videoer, der sætter fokus på aktuelle emner indenfor bl.a. sundhedsøkonomi, patientbehandling og ulighed i sundhed – perfekt til frokostpausen, på farten eller man er småsulten på ny viden.

Fem minutter – det er alt, vi skal bruge til at give dig indblik i et aktuelt emne indenfor sundhedsvæsenet, life science eller samfundet generelt – og forhåbentlig vække din appetit på mere viden. Lif lancerer i dag Faglig Frokost – en serie af korte film med eksperter inden for sundhedsøkonomi, patientbehandling, ulighed i kræft, prisvindende klinisk forskning og meget mere.

Der kommer et nyt afsnit hver mandag ca. kl. 11.30 – lige i tide til at du kan spise frokost med en ekspert. Men det kan også gemmes, til når du har tid og lyst til lidt brain food.

Der ligger allerede nu to afsnit klar. Jakob Kjellbjerg, sundhedsøkonom i VIVE, gør dig klogere på, hvorfor dynamiske effekter i høj grad har sin berettigelse på sundhedsområdet og hvordan man beregner dem, hvordan velbehandlede patienter er et plus for samfundet og ikke mindst hvor vi ser de største dynamiske effekter.

Professor og økonomisk vismand Nabanita Datta Gupta fortæller om udviklingen af sundhedsudgifterne og kommer ind på hvilke betydning demografi, velstand og sund aldring har for sundhedsudgifterne, hvad der driver dem, hvordan sundhedsudgifterne kommer til at se ud i fremtiden – og hvorfor.

I næste uge skal du møde Susanne Oksbjerg Dalton, seniorforsker hos Kræftens Bekæmpelse, der fortæller om, hvorfor der er ulighed i behandlingen af kræft.