Alt for mange danskere bliver ramt af sygdom, der kunne have været forebygget, hvis vi havde sat målrettet ind inden, sygdommen opstår. Forebyggelsen skal målrettes dem, der er i en risikogruppe eller har særlige risikofaktorer.
Samtidig er det helt afgørende, at målrettet forebyggelse ikke blot er én indsats, én aktør eller én sektor – det skal gå på tværs af sektorer, fagområder, organisationer og medicinske specialer.
Samarbejde mellem læger, sygeplejersker og lægemiddelvirksomheder er helt afgørende for, at der bliver udviklet ny og bedre behandling. Og forudsætningen for det vigtige samarbejde er tillid, klare rammer og transparens.
Forskning og innovation på sundhedsområdet består af et økosystem af videndeling og samarbejde, der i forskellige former udgør hinandens forudsætninger.
I Danmark har vi tradition for at sætte os om forhandlingsbordet og finde frem til fælles løsninger på samfundsmæssige udfordringer. Prisloftaftalerne mellem Lifs medlemsvirksomheder, staten og regionerne er ingen undtagelse.
Med prisloftaftalerne mellem Lif, Sundheds- og Ældreministeriet og Danske Regioner lægges der loft over den pris, et lægemiddel må koste i Danmark.