Videre til indhold

EMA-gæster lægger penge i kassen

Med EMA følger mange professionelle besøg til landet. For det danske samfund betaler det sig derfor, at man investerer i EMA, siger Henrik Vestergaard, Lægemiddelindustriforeningen.

I weekenden sker første udskillelse af lande i kampen om, hvor det europæiske lægemiddelagentur (EMA) skal placeres. Det er højt på Danmarks ønskeliste at tiltrække EMA, og det vil bidrage positivt til den danske økonomi, fortæller Henrik Vestergaard, vicedirektør, Lægemiddelindustriforeningen.

Regeringen har allerede reserveret Copenhagen Towers, så det er klar til indflytning, hvis Danmark vælges. Når hver professionel gæst ifølge VisitDenmark bruger 3.110 kr. pr. døgn som gæst her i landet, er EMA en gave, som øger velstanden i andre dele af samfundet, understreger han.


“Hvis EMA tiltrækkes til Danmark, bliver det en god forretning. Ud over den positive effekt det har for hele life science-industrien, at de kloge hoveder mødes i Danmark og dermed har lettere adgang til hinandens viden, bidrager en professionel gæst
også med penge til den generelle danske økonomi,” siger Henrik Vestergaard.

Fakta

36.000 professionelle gæster besøger hvert år EMA i London i samlet set 65.000 dage. Mens en professionel gæst i gennemsnit bruger 3.110 kr. pr. døgn, er beløbet 1.420 kr. pr. døgn for en privat turist.