Videre til indhold

Digital høring:

Se (m)uligheden i kræftbehandling

Hver femte kræftpatient kan overleve, hvis der ikke er ulighed på kræftområdet

Flere og flere overlever en kræftdiagnose i Danmark, men vi er stadig bagud i forhold til vores nordiske naboer. Det er en klar politisk målsætning, at Danmark skal være på samme niveau som det bedste nordiske land i 2025, men hvad skal til for at nå målet? Hvordan skaber vi bedre og længere liv med kræft for alle?

Tid

Mandag den 3. maj
Kl. 13.00 – 15.30

Sted

Den digitale høring live streames fra Industriens Hus.

Tilmeld

Skriv til sf@effector.dk for at tilmelde dig

Med kortere uddannelse og lavere løn, har du større risiko for at blive syg af kræft og andre sygdomme. Men hvad hvis der var lighed i opsporing og diagnostik på tværs af socioøkonomisk baggrund, hvor mange leveår kunne vi spare, hvis alle blev diagnosticeret med kræft lige hurtigt uanset indkomst- og uddannelsesniveau? Hvordan får alle tilgang til bedst mulige kræftbehandling og hvilke aktiviteter skal der til, for at øge ligheden i opsporing, diagnostik og –behandling inden for kræftområdet?

Lifs arbejdsgruppe for kræftlægemidler inviterer til en høring hvor vi med udgangspunkt i resultaterne af to nye analyser af social ulighed i kræftbehandling og diagnostik diskuterer udfordringer og muligheder på området.

Hvad nu, hvis der ikke var ulighed i behandling af kræft?

Diagnostik

Hvad nu, hvis der ikke var ulighed i behandling af kræft?

Behandling

Ved høringen får du præsenteret resultaterne fra de nye analyser og udvalgte problemstillinger og løsningsmuligheder inden for ulighed i kræftdiagnostik og -behandling diskuteres blandt politikere, interesseorganisationer og sundhedsfaglige.

Nynne Bjerre Christensen styrer slagets gang, og du kan blandt andet møde Jesper Fisker, Mireille Lacroix, Lars Gaardhøj og Karin Friis Bach.

Program

Velkomst v/ Lars Gaardhøj, formand for psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner, S
Præsentation af analyseresultater v/Ida Sofie Jensen, Lif
Temadiskussion: Ulighed i kræftdiagnostik
Temadiskussion: Ulighed i kræftbehandling
Opsamling v/ moderator Nynne Bjerre Christensen

Du kan tilmelde dig den digitale høring her

Linket til høringen offentliggøres på denne side ved en senere lejlighed.