Videre til indhold

Fremtiden​s medicin: Antibakterielle antistoffer

Der er lige nu over 7000 nye lægemidler under udvikling og mange af dem er helt nye og innovative behandlingsmetoder, der har potentiale til at revolutionere den måde, vi behandler alvorlige sygdomme på.


En af de nye behandlingsmetoder, som vi vil se inden for de næste fem til ti år, er ny antibiotika, der skal angribe resistente bakterier.

Antibiotikaresistens er et voksende problem, som på sigt kan føre til, at selv enkle infektioner og operationer kan være livsfarlige. Desuden risikere antibiotikaresistens at sætte sundhedsvæsenet mange år tilbage. Man vurderer at over 300 millioner mennesker verden over inden for de næste 30 år er i farezonen for at dø af bakterielle infektioner på grund af antibiotikaresistens.

Sådan virker behandlingen
Den nuværende antibiotika virker både mod de sygdomsfremkaldende og de raske og nødvendige bakterier, men med såkaldte antibakterielle antistoffer kan man sætte ind med en mere målrettet behandling.

Antistoffernes smallere angrebstilgang betyder nemlig, at de kan bremse resistensudviklingen og mindske patienternes eksponering for antibiotikaenes bivirkninger, og derved forbedre deres livskvalitet.

Kilder
  • EFPIA
  • https://framtidsbranschen.nu/antikroppar-kan-komplettera-antibiotika/

Læs også

  • Fremtidens medicin:
    CAR-T-behandling

Læs mere