Videre til indhold

Antallet af kliniske forsøg i Danmark er steget markant det seneste år

Det viser Lif og DANISH BIO – DANSK BIOTEKs undersøgelse af de kliniske forskningsaktiviteter i 2021, som netop er udkommet.

Fra 2020 til 2021 er antallet af kliniske forsøg i Danmark blandt medlemmerne af de to organisationer steget med 23 procent.

Undersøgelsen opgør i alt 376 igangværende kliniske forsøg i 2021.

I forhold til 2020 er der tale om en markant stigning på 71 forsøg – eller altså 23 procent.

I Lif tilskriver Jakob Bjerg Larsen, politisk chef for kliniske forsøg og lægemiddelproduktion, især politisk fokus på klinisk forskning, i blandt andet aftalen om en life science-strategi i Danmark, æren for den store fremgang.

”De globale firmaer har fået øjnene op for, at vi i Danmark ikke alene har stærke faglige miljøer i et effektivt, velfungerende og ikke mindst samarbejdsorienteret sundhedsvæsen. Vi har også en befolkning, der er åben for at deltage i forskning, og myndigheder, der ser det som et succeskriterie at bidrage til den positive udvikling,” siger Jakob Bjerg Larsen.

Antallet af nye kliniske forsøg er også steget. Af de 376 igangværende kliniske forsøg, var 122 helt nye forsøg, der blev startet i løbet af året. Til sammenligning blev der igangsat 94 nye forsøg i 2020 og 88 nye forsøg i 2019.

Også beskæftigelsen fastholder et højt niveau, så der nu er næsten 2500 fuldtidsansatte beskæftiget med klinisk forskning globalt, viser undersøgelsen.