Videre til indhold

Ambitiøst regeringsgrundlag med store sundhedsambitioner

Danmark har fået en ny regering over midten og i Lif er optimismen stor efter offentliggørelsen af et regeringsgrundlag, der både lægger op til en akutindsats og tiltrængt strukturreform af sundhedsvæsenet, og som også har ambitioner om strategier for life science og personlig medicin samt FoU-fradrag.

Danmark har fået en ny regering hen over midten og i Lif konstaterer koncernchef Ida Sofie Jensen med stor glæde, at der er er lagt op til reformer – også på sundhedsområdet. 

”Udfordringerne i sundhedsvæsenet var et af de centrale emner i valgkampen og det afspejler sig – heldigvis – i regeringsgrundlaget, og det, vi ser, er et fælles fokus på tværs af de tre regeringspartier. I Lif er vi især glade for at se, at sundhedsvæsenet ikke er blevet slagmark for ideologiske kampe mellem de forskellige regeringspartier, men at det tværtimod lader til, at der er bred enighed om, at der er behov for at tage sundhedsvæsenets udfordringer alvorligt og gøre noget – for det ER alvorligt,” lyder det fra koncernchefen.

Hun peger på, at det er yderst positivt, at der både er fokus på den korte og den lange bane. En akutindsats, der på kort sigt skal tage hånd om de problemer, der trænger sig på her og nu, og en langsigtet strukturreform af sundhedsvæsenet.

”Flere af Lifs helt store dagsordener som en strategi for personlig medicin, life science-strategi 2.0 og FoU-fradrag er også med i regeringsgrundlaget og det er særdeles positivt for Danmark. Djævelen ligger som bekendt i detaljen, men det bekræfter os i, at der er blevet lyttet til vores input og det viser, at SVM-regeringen sætter dansk life science højt og har blik for hele økosystemet. Vi synes allerede, at det tegner godt og glæder os til samarbejdet med den ny regering,” siger Ida Sofie Jensen.