Videre til indhold

Kampen mod COVID-19

På rekordtid er det lykkes at udvikle op til flere vacciner mod COVID-19. Det er resultatet af et unikt samarbejde på tværs af sektorer og landegrænser, hvor alle parter har strakt sig til det yderste.
Q&A om udviklingen af COVID-19- vaccinerne

Hvordan kan vaccinerne udvikles så hurtigt, hvordan er de testet, hvilke typer findes der, og hvordan virker de? Vi har samlet en række spørgsmål og svar om udvikling af vaccinerne.

Q&A om produktionen af vacciner

Betyder det, at vi får hurtigere adgang til flere vacciner mod COVID-19, hvis de bliver produceret på kontrakt i Danmark? Og hvilke virksomheder ville kunne bidrage? Vi har samlet en række spørgsmål og svar om produktion af vacciner.

Forskningsoversigt

Få et overblik over de mange forskellige studier, der lige nu er i gang med at finde en behandling til COVID-19 hos Lægemiddelstyrelsen.

Bivirkninger følges tæt

Inden et lægemiddel bliver godkendt har det været afprøvet i dyr og i mennesker i kliniske studier, og derfor har man allerede på dette stadie viden om de mest almindelige bivirkninger.

Men særligt de sjældne bivirkninger viser sig først efter lægemidlet er godkendt og mange patienter har være i behandling.

Læs flere nyheder om COVID-19 og vacciner 

Brostrøm og Senderovitz om COVID-19-vacciner

Podcast

Epidemier og vacciner

Identify – contain – eliminate

De ord siger virus- og vaccineforsker Anders Fomsgaard fra Statens Serum Institut igen og igen. Det er den overordnede strategi, når verden møder et virusudbrud, som det vi står midt i. Historisk set har der været mange epidemier, og dem skal vi lære af, siger genforsker Eske Willerslev.

Velkommen til podcasten Liv i fremtiden. Denne episode sætter perspektiv på virus og vacciner i en tid, hvor der er brug for at løfte blikket og se både bagud og fremad.

Epidemier og vacciner

Kontakt os, hvis du vil vide mere

Mikkel Møller RasmussenChefkonsulent
Vacciner, godkendelse og etik
+45 39 15 09 33mmr@lif.dkMikkel Møller Rasmussen on LinkedInMikkel Møller Rasmussen on Twitter
Jakob Bjerg LarsenPolitisk chef for kliniske forsøg og lægemiddelproduktion+45 39 15 09 21jbl@lif.dkJakob Bjerg Larsen on LinkedIn