Log på

Vi skaber liv i fremtiden


​Life science industrien skaber liv i fremtiden, når forskning, udvikling og innovation bliver omsat til sundhed, velfærd og velstand for mennesker – og vækst for samfundet.

Alt hvad vi laver, er baseret på forskning og dokumentation. Og vores ambition er at skabe nye behandlinger til gavn for vores medmennesker.

Velbehandlede og velfungerende mennesker er et aktiv for dem selv, deres familier og samfundet. Samfundets investeringer i sundhed skaber værdi for det enkelte menneske, den enkelte familie, et effektivt sundhedsvæsen og en velfungerende life science sektor, hvor innovation sætter nye standarder og er fundamentet for vores allesammens velfærdssamfund.

Økonomisk vækst

Danmark har en unik styrkeposition inden for life science. En position, som er baseret på stærke virksomheder, der forsker, udvikler og producerer lægemidler og medicinsk udstyr til patienter verden over. Der er tale om såvel virksomheder med oprindelse og base i Danmark som internationale virksomheder, der har valgt at etablere sig og investere her.

Det er en branche, der bygger på solid forskning og veluddannede medarbejdere, som leverer de bedste behandlinger og sundhedsløsninger til patienter og sundhedsvæsen, og som indgår i et værdifuldt partnerskab med såvel sundhedsvæsenet som de offentlige forskningsmiljøer. Samtidigt skaber life science-branchen væsentlig økonomisk vækst og beskæftigelse.

 FAKTA

 • Danmark er i top 3 i Europæisk life science.
 • Lægemiddelindustrien anvender mere end 12 mia. kr. på forskning og udvikling og står dermed for 30 % af al privat forskning.
 • Med en årlig eksport, der har rundet de 100 mia. kr., udgør lægemidler næsten 15 % af vareeksporten.
 • Den direkte beskæftigelse i lægemiddelindustrien er 26.000.

Sundhedsløsninger til borgerne
Life science industrien udvikler hver dag nye løsninger på menneskers sundhedsproblemer. Vi omsætter ideer fra forskning til sundhed, velfærd og velstand for mennesker.

De sundhedsmæssige fremskridt gennem de seneste 50, 30, 10 år er imponerende – tænk bare på HIV, hjertesygdom og mange kræftformer. Meget er resultatet af den sundhedsteknologiske udvikling fra life science virksomhederne – ikke mindst lægemiddelvirksomhederne – men intet kunne være opnået uden samarbejdet med de mange dedikerede sundhedsprofessionelle.

Velbehandlede og velfungerende mennesker er et aktiv for dem selv, deres familier og for vores samfund. Derfor betaler det sig for samfundet at investere i sundhed – og der er behov for fortsat investering.

Life science industriens innovation sætter nye standarder for fremtidens patientbehandling og for fremtidens sundhedsvæsen, men vi gør det ikke alene. Samarbejde og dialog med patienter, sundhedspersonale, offentlige forskere og politikere er en forudsætning for at skabe de mest innovative og bæredygtige løsninger, der sætter patienten i centrum og giver mest sundhed for pengene.

FAKTA

 • Over 7000 nye lægemidler i pipeline
 • Nye lægemidler har bidraget til 17 pct. færre dødsfald på grund af kræft siden 1995.
 • Nye lægemidler til forebyggelse og behandling af hjertesygdomme er medvirkende til, at dødeligheden er faldet med knap 60 pct. siden 1995.
 • Danske patienter med knoglemarvskræft lever i dag i gennemsnit op til et år længere, end for bare seks år siden på grund af adgangen til nye og mere effektive lægemidler.
 • Nye lægemidler mod Hepatitis C virus har øget helbredelsen til over 90 procent.
 • Nye biologiske lægemidler har de seneste 15 år revolutioneret behandling af leddegigt fra alene symptombehandling til nu at kunne holde sygdommen nede.
 • Konkurrerende lægemidler kommer hurtigere på markedet. I 70erne tog det over ti år før et lægemiddel blev udsat for konkurrence. Nu tager det under 2½ år.

Læs også

Lægemiddelindustriens nøgletal

Kontakt

Henrik Vestergaard
Tlf +45 3927 6060

Viceadministrerende direktør

hv@lif.dk

 Kontakt web part - en kontaktperson smal ‭[1]‬

Kontakt

Gitte Skovlund Schmidt
Tlf +45 4113 4623

Kommunikationschef

gss@lif.dk