Log på

med. 15: Medicinmangel skal løses på tværs af landegrænser


Magasinet med. sætter denne gang fokus på forsyningssikkerhed og medicin i restordre.

Medicinmangel og medicin i restordre er ikke et nyt problem, men har det seneste år fået mere fokus. I Danmark fokuserer vi særligt på at løse situationer med kritiske lægemidler, men det er ikke noget Danmark kan løse alene, siger Steffen Thirstrup, adjungeret professor på KU og direktør i det internationale rådgivningsfirma NDA Group AB.   

 Header web part ‭[3]‬

I langt de fleste tilfælde løses medicinmangel længe før det bliver et problem. ”Jo mere vi ved jo bedre kan vi planlægge vores produktion,” siger Lars Møller, Country Manager i Pfizer Danmark og henviser til, at nogle lægemidler kan tage op til 2 år at producere.  

 Header web part ‭[4]‬

Ifølge senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft betyder lagre en binding af kapital. Derfor skal man være klar på at eventuelle myndighedskrav også kan få konsekvenser for produktets pris. 

Det er heldigvis ikke mange danskere, der oplever medicinmangel som et stort problem. Det viser en rundspørge foretaget af YouGov for Lif. Men en del af de patienter, der berøres kan ifølge Lægeforeningen spares for en del bekymringer og besvær med nogle enkle tiltag. 
Download
​Se hele magasinet og læs mere om medicinmangel, medicin i restordre og forsyningssikkerhed.
Følg med.


Abonner på magasinet med.

 Kontakt web part - en kontaktperson smal

Kontakt

Gitte Skovlund Schmidt
Tlf +45 4113 4623

Kommunikationschef

gss@lif.dk