Log på

med. 16: Målrettet forebyggelse skal udjævne ulighed i sundhed


16. udgave af magasinet med. sætter fokus på forebyggelse og ulighed i sundhed.
“Man bliver ikke syg af at være fattig, men man dør af årsagerne, fordi sundhedsvæsenet ikke er indrettet til at forholde sig til de fattige og udsatte patienters sygdomme,” siger professor Morten Sodemann i dette nummer af magasinet med., hvor en række eksperter giver deres bud på årsagerne til – og løsningerne på - ulighed i sundhed. 

I Copenhagen Healthtech Cluster undersøger man i samarbejde med Københavns Kommune og DTU, hvordan kommunalt indsamlede data kan bruges til at forebygge indlæggelser af borgere over 65 år.

Og ved Hvidovre Hospital forsker professor Ove Andersen i, hvordan man kan bruge data fra Akutmodtagelsen til at forebygge genindlæggelser. 

”Al den viden og al den forskning, vi har i dag, tyder på, at de fleste psykiske sygdomme har deres oprindelse tidligt i barndommen. Så hvis man vil forebygge, så skal man lede efter de tidlige tegn og intervenere meget, meget tidligt i livet,” forklarer professor Anne Mette Skovgaard, der leder forskningsprojektet ”Infant Health”, der skal klæde landets sundhedsplejersker på til at identificere og forebygge psykisk sårbarhed hos de helt små børn.

Borgere med etnisk minoritetsbaggrund har ikke bare langt højere risiko for at udvikle diabetes – de har også en langt ringere adgang til og udbytte af forebyggelse og behandling. DOWNLOAD
Se hele magasinet og læs mere om ulighed i sundhed og målrettet forebyggelse.
Følg med.

Abonner på magasinet med.