Log på
Nyheder

Delegate.DLI.LIFDK - NewsOverviewFullsizePagination


Nye aftaler sænker priserne på medicin i Danmark
20. marts 2019
Pressemeddelelse: Sundhedsministeriet- og Ældreministeriet, Danske Regioner og Lægemiddelindustriforeningen er i dag blevet enige om to nye prisloftaftaler.

Behandlingsråd skal favne fagligheden
20. marts 2019
Prioritering skal baseres på faglighed og må ikke være udelukkende økonomisk begrundet, lyder det fra Lifs koncernchef Ida Sofie Jensen i en kommentar til Lars Løkkes forslag om et behandlingsråd.

Brexit giver udfordringer på lægemiddelområdet
20. marts 2019
Et britisk no-deal scenarie vil for lægemidlers vedkommende ikke blot handle om eksport og handel i det hele taget, men også om patienternes mulighed for at få deres medicin.

Fakta: Færre får lektorat
15. marts 2019
Når studerende i dag er færdige med deres ph.d.-afhandling, er der færre af dem, der med tiden får et lektorat, professorat eller en MSO-ansættelse.

Fakta: Flere lægemidler bruges til sjældne sygdomme
28. februar 2019
Der blev sidste år brugt 92 forskellige lægemidler til at behandle sjældne sygdomme hos danske patienter.

Fakta: Effektive og sikre lægemidler
25. februar 2019
Det er en lang proces at kunne tilbyde patienter ny og innovativ medicin. Få et overblik over processen her.

Life science-industriens tunge fodaftryk
21. februar 2019
En ny analyse fra Erhvervsministeriet dokumenterer, at den danske life science-industri afsætter endog meget store fodspor i den danske samfundsøkonomi.

Fakta: 42 nye aktive lægemiddelstoffer i 2018
13. februar 2019
Blandt de nye stoffer findes fx lægemidler til behandling af kræft, infektioner, neurologiske sygdomme, blodsygdomme og stofskiftesygdomme, men også enkelte nye vacciner.

Øget sikkerhed for patienter
7. februar 2019
Fra på lørdag vil du se en ny stregkode på din medicinpakke, og du skal fremover selv bryde din pakke gennem stiplet pap, specielle klistermærker eller anden forsegling. Alt sammen for at øge sikkerheden.

Ny internationaliseringsstrategi skal styrke dansk life science
6. februar 2019
Regeringens internationaliseringsstrategi vil styrke den danske life science-branche og komme danske patienter til gode, lyder det fra Ida Sofie Jensen.