Log på
Nyheder

 Delegate.DLI.LIFDK - NewsOverviewFullsizePagination


Liv i fremtiden: Gener og personlig medicin
1. april 2020
PODCAST: ​Hvad bestemmer hvor klog du er? Om du udvikler en række sygdomme? Din socioøkonomiske tilstand? Hvis man skal pege på den mest betydningsfulde faktor, så er svaret: dine gener.

Ny vaccinationspakke skal styrke de ældre
1. april 2020
Folketinget vedtog i går en vaccinationspakke, der betyder, at vaccination for lungebetændelse fremover vil indgå i det danske vaccinationsprogram for ældre over 65 år.

Ny midlertidig vej gennem Medicinrådet
31. marts 2020
På grund af corona-krisen ændrer Medicinrådet praksis i sagsbehandlingen. Målet er at opretholde både sagsbehandlingstid og faglighed under de særlige omstændigheder, der vurderes at kunne påvirke rådet op til et helt år.

Liv i fremtiden: Innovative forskningsmiljøer
26. marts 2020
​PODCAST: Hvad skal der til for at skabe banebrydende forskning? For at vinde kampen om forskningsmidler, de skarpeste hjerner og overskrifter i anerkendte science tidsskrifter? Mød Eske Willerslev og Anja Boisen, to af landets absolutte topforskere, som står i spidsen for innovative forskningsmiljøer i verdensklasse.

Nettet flyder med forfalsket medicin
24. marts 2020
Den internationale handel med forfalsket medicin udgør nu ca. 30 mia. kr., hvilket kan have konsekvenser for forbrugere, der tager chancen i ulovlige netbutikker. Det viser en ny rapport fra OECD og den europæiske varemærkemyndighed, EUIPO.

Lægemiddelindustriens bidrag til corona-indsatsen
20. marts 2020
Forskning i vacciner, diagnostik og medicinsk behandling er lægemiddelindustriens kernebidrag til bekæmpelse af corona, men også medarbejdere, donationer og udvidet distribution af medicin er blandt indsatserne.

Liv i fremtiden: Ny podcastepisode om epidemier og vacciner
18. marts 2020
PODCAST: Sæson 2 af Liv i fremtiden er i gang og lægger ud med et afsnit om epidemier og vaccincer. Vi har talt med genetiker Eske Willerslev og virusforsker Anders Fomsgaard om, hvad fortiden kan fortælle os om nutidens og fremtidens epidemier.

Dansk life science vil fortsat skabe grøn vækst
18. marts 2020
Klimapartnerskabet for life science og biotek har i skyggen af den alvorlige corona-krise overdraget sine anbefalinger til regeringen. Lægemiddelindustriforeningen bakker op om regeringens klimaambitioner og forventer samtidig, at life science-branchen fortsat vil skabe grøn vækst.

Vil du gerne hjælpe til på hospitalerne?
16. marts 2020
COVID-19: Da der i lægemiddelindustrien er mange medarbejdere med en sundhedsfaglig baggrund, har vi her samlet links til relevante sites, hvor man kan melde sig til regionernes frivillige corona-beredskab, hvis man har lyst og mulighed for at hjælpe.

Ingen aktuelle problemer med forsyning af medicin
12. marts 2020
Corona-virus har indtil videre ikke haft betydning for forsyningerne med lægemidler. Det vigtigste er at undgå hamstring, lyder det fra Lægemiddelindustriforeningen, Lif.