Log på

VM: Sverige vinder


... når der måles på medicineksport


​Ved Englands sidste krampetræk i ottendedelsfinalen sikrede Eric Dier fra Tottenham endeligt en sejr på femte spark i straffesparkskonkurrencen. Dermed er de sikret at spille mod Sverige.

”Football is coming home,” som englænderne synger. I Lægemiddelindustriforeningen har vi sat alle kloge hoveder ind på at finde vinderen, og desværre bliver briterne skuffede. Når der måles på medicineksporten, bliver briterne nemlig knockoutet af Sverige allerede i næste kamp, og derefter fortsætter Forsberg og co. med at knockoute helt til finalekampen.

”Sverige er vinderen, i hvert fald set fra vores stol. Det skyldes både, at Sverige er et nærmarked, at vi har mange gode samarbejdsaftaler på tværs af Øresund samt en historisk betinget tæt samhandel,” fortælle Jørgen Clausen, cheføkonom hos Lif.

Den danske medicineksport til Sverige er på 4,7 mia. kr. målt fra andet kvartal 2017 til og med første kvartal 2018. Anden og tredje største eksportland i knockout-kampene er England og Frankrig med hhv. 3,6 mia. kr. og 2,7 mia. kr., mens Brasilien står lige uden for medaljerne med 1,8 mia. kr.


 Kontakt web part - en kontaktperson smal

Kontakt

Jørgen Clausen
Tlf +45 3915 0909

Cheføkonom - Markedsforhold, priser og tilskud.

jc@lif.dk