Log på

Styrket fokus på kvalificeret arbejdskraft


Allerede i sin åbningstale annoncerede statsminister Lars Løkke Rasmussen ambitionerne om en indsats, der skal tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

Kvalificeret arbejdskraft er bydende nødvendigt for at life science-sektoren fortsat kan udvikle sig og stå stærkt i den globale konkurrence, lyder det fra Lægemiddelindustriforeningen, hvor man hilser regeringens tiltag velkommen:

"En af de ting, som er blevet efterlyst fra branchen, er en mere fleksibel fast track-ordning, og at man afskaffer krav om dansk bankkonto på beløbsordningen. Det var blandt de pointer, som blev løftet, da Lif i forsommeren var medarrangør af en konference om udenlandsk arbejdskraft, og vi er meget tilfredse med, at man i regeringen har lyttet til life science-branchens pointer omkring administrativt bøvl," siger Lifs koncernchef, Ida Sofie Jensen.

Hun glæder sig over regeringens fokus på at skabe de bedst mulige vilkår for life science-virksomhedernes globale aktiviteter.

"En stor del af life science-virksomhederne er store, globale spillere, som har medarbejdere i mange lande. De har brug for at kunne agere smidigt på tværs af landegrænser for at kunne få det største udbytte af deres medarbejdere og for at kunne tiltrække og fastholde højt kvalificeret udenlandsk arbejdskraft."

"Derfor er det også positivt, at positivlisten moderniseres, og at der gøres tiltag for at skabe regelforenkling og afbureaukratisering – bl.a. omkring øget fleksibilitet ved stillingsskifte internt i en virksomhed og forenkling af reglerne for forskere og ph.d.-studerende," siger Ida Sofie Jensen. 


Læs også
Fem af Danmarks største erhverv i opråb: Vi har brug for international arbejdskraft
Kontakt

Jakob Bjerg Larsen
Tlf +45 3915 0921

Chefkonsulent - Klinisk forskning og produktion

jbl@lif.dk