Log på

Storbritannien er vigtig handelspartner


​I går var den britiske befolkning ved valgurnene, og lige nu er der ikke et entydigt flertal til hverken de konservative eller Labour. I skrivende stund tyder det dog på, at May forbliver premierminister, men i en mindretalsregering.

I den kommende periode skal Storbritannien forhandle med EU om Brexit. Det betyder også forhandling af handelssamarbejde, toldunion og adgang til det indre marked. Storbritannien er et vigtigt land for den danske lægemiddelbranches eksport. I 2016 var 7,8 procent af den samlede danske eksport dertil nemlig lægemidler. Det svarer til 3,14 mia. kr. Dermed er Storbritannien den sjette største aftager af danske lægemidler.

”I forbindelse med den kommende brexitforhandling er det vigtigt at sikre, at EU-landene kan fortsætte den gode samhandel med landet. Vi både eksporterer til og importer fra landet,” siger Jørgen Clausen, chefkonsulent, Lægemiddelindustriforeningen.

 
May og Corbyn om Brexit
May vil gennemføre Storbritanniens udtræden, også selvom forhandlingerne med EU går i stå. Det kan betyde, at hun er tvunget til at trække landet ud uden nogle aftaler, hvormed landet risikerer ingen aftale om toldunion, handelssamarbejde eller adgang til det indre marked. 
 
Corbyn vil også forsætte forhandlingermed med EU, men vil have et tæt samarbejde. EU er for Labour vigtig som handelspartner, men ikke som medlem. Især fordelene ved det indre marked og toldunionen er områder, han fremhæver.


Kontakt

Jørgen Clausen
Tlf +45 3915 0909

Cheføkonom - Markedsforhold, priser og tilskud.

jc@lif.dk
Kontakt

Mikkel Møller Rasmussen
Tlf +45 3915 0933

Chefkonsulent - Godkendelse, sikkerhed og forfalskede lægemidler​

mmr@lif.dk