Log på

Forud for Brexit: Stor stigning i UK-eksport


Storbritannien bruger i stor stil danskproduceret medicin. I 2017 eksporterede danske lægemiddelvirksomheder for 3,7 mia. kr. til Storbritannien, og er dermed blevet det sjette største eksportland for dansk medicin.


”Storbritannien er uden tvivl et af de vigtigste nærmarkeder for dansk medicin, og det ses også tydeligt, når eksporten hertil stiger så meget på et år,” siger Jørgen Clausen, cheføkonom, Lægemiddelindustriforeningen.

Der er et år til Storbritanniens officielle udtræden af EU. Når et marked er så stort, vil det uden tvivl have en betydning for samhandlen, men betydningen kan være i begge retninger, fortæller Jørgen Clausen.

”Her i det sidste års forhandling og klargøring til Brexit følger vi markedet tæt og holder øje med bevægelserne. Selve afstemningen har ikke haft en negativ betydning, men det er svært at forudsige, hvilken betydning det endelige farvel får,” siger Jørgen Clausen.

Eksporten er steget med 17 procent fra 2016 til 2017. Eneste land, hvor eksporten stiger lige så meget, er Kina. Her steg den 16 procent i samme periode.Læs også
Ny eksportstrategi skal løfte lægemiddeleksporten
Kontakt

Jørgen Clausen
Tlf +45 3915 0909

Cheføkonom - Markedsforhold, priser og tilskud.

jc@lif.dk