Log på

Liv i fremtiden: Ny podcastepisode om epidemier og vacciner


PODCAST: Sæson 2 af Liv i fremtiden er i gang og lægger ud med et afsnit om epidemier og vaccincer. Vi har talt med genetiker Eske Willerslev og virusforsker Anders Fomsgaard om, hvad fortiden kan fortælle os om nutidens og fremtidens epidemier.
Identify - contain - eliminate. Det er de ord som virus - og vaccineforsker Anders Fromsgaard fra Statens Serum Institut siger igen og igen, da vi er ude og interviewe ham. Det er den overordnede strategi, når verden møder et virusudbrud, som det vi står midt i nu. 

Optagelserne til dette afsnit blev lavet lige før det første tilfælde af coronavirus blev konstateret i Danmark. Og selvom det unægteligt er en anden virkelighed vi er i nu, så giver Eske Willerslev og Anders Fomsgaard os et unikt indblik i virus før, nu og i fremtiden. 

Historist set har der været mange epidemier, og dem skal vi lære af, siger Eske Willerslev, som studerer vores forfædres genomer blandt andet for at forstå nutidens og fremtidens epidemier. 

Velkommen til Liv i fremtiden. Denne episode sætter perspektiv på virus og vacciner i en tid, hvor der er brug for at løfte blikket og se både bagud og fremad. 

Lyt her på siden eller find Liv i fremtiden på Apple podcast, på Spotify eller der, hvor du plejer at lytte til podcasts.

Podcasten er udgivet af Lif og vært og tilrettelægger er Ane Skak.

  • Læs mere om Eske Willerslev her
  • Læs mere om Anders Fomsgaard her. Han har desuden forfatter til bogen "Det er bare en virus". Fact Web Part

Lyt mere


Hør hele første sæson af Liv i fremtiden på menneskerogmedicin.dk

 Kontakt web part - en kontaktperson smal

Kontakt

Lea Remmer Nürnberg
Tlf +45 3176 8487

Digital redaktør

lrn@lif.dk