Log på

Rekordinteresse for ansættelse i industrien


Når Lif i dag tager til det første af to årlige informationsmøder om lægers ansættelse i industrien, så er det med rekordhøj deltagelse og flere på venteliste.

Når Yngre Læger i samarbejde med Lif i eftermiddag åbner dørene til det københavnske informationsmøde om lægers mulige karriereveje i lægemiddelindustrien, så er det med forventning om rekordhøj deltagelse.

Ikke færre end 258 har indtil videre tilmeldt sig.  Møderne har været afholdt hvert andet år siden 2014, og interessen har været stigende både i København og Århus, hvor der pt. er læger på venteliste til det eftertragtede arrangement.

I Lif ser chefkonsulent Jakob Bjerg Larsen på interessen med blandede følelser:

”På den ene side er det jo et kæmpe cadeau til vores medlemmer, at interessen er så stor. I lægemiddelindustrien kan man både få opfyldt sine professionelle ambitioner og opleve at arbejde for en større sag. Vi leverer lindring, behandling og helbredelse til syge – det er svært at konkurrere med."

"På den anden side, så overrasker det mig, at interessen for job i lægemiddelindustrien fortsat er så høj og endda stigende. Læger er en meget vigtig medarbejdergruppe i virksomhederne, og virksomhedernes efterspørgsel er stor – men den matcher slet ikke den overvældende interesse for informationsmøderne. I bund og grund håber vi, at sundhedsvæsenet kan levere så attraktive arbejdsvilkår med karrieremuligheder og tid til patienterne, at det er attraktivt for lægerne. Uden tilstrækkeligt mange dygtige læger med tid og overskud til patienterne, får vi ikke det optimale ud af hverken den enkelte behandling eller sundhedsvæsenet i det hele taget,” siger Jakob Bjerg Larsen.


Kontakt

Jakob Bjerg Larsen
Tlf +45 3915 0921

Chefkonsulent - Klinisk forskning og produktion

jbl@lif.dk