Log på

Nye rettigheder skal sikre udvikling


Diskussion om fremtidens sundhedsvæsen er en anledning til at løfte kvaliteten i patientbehandlingen og sikre ensartet behandling af patienterne, men det er også en unik mulighed for at fremtidssikre sundhedsvæsenet, lyder det fra Lif.

​Patienterne skal opleve ét sundhedsvæsen med høj kvalitet, hvor man deler viden og tager et fælles ansvar. Det glæder mig, at ambitionerne er at sikre et sundhedsvæsen, hvor alle har hurtig adgang til den bedste og mest effektive diagnosticering, behandling og genoptræning, lyder det fra Lægemiddelindustriforeningens koncernchef, Ida Sofie Jensen, i en kommentar til det forslag til en sundhedsreform, som statsminister Lars Løkke Rasmussen sammen med sundhedsminister Ellen Trane Nørby og en række af regeringens øvrige ministre i dag har offentliggjort.

Diskussionerne om fremtidens sundhedsvæsen er en anledning til at styrke forskning og anvendelsen af nye teknologier og personlig medicin, stærke faglige kompetencer, innovationsfremme og offentlig-private samarbejder,” lyder det fra koncernchefen.

”Vi er en branche, hvor man om noget kender til at arbejde efter ensartede høje standarder, og jeg er sikker på, at fælles mål for behandlingen vil bidrage til en endnu højere kvalitet i sundhedsvæsenet. Men jeg vil også gerne opfordre til, at man, når man nu ser sundhedsvæsenet efter i sømmene, bruger anledningen til at fremtidssikre sundhedsvæsenet,” siger Ida Sofie Jensen. 

Her vil nye digitale muligheder give både sundhedspersonalet, patienten og de pårørende helt andre muligheder for at blive en del af et meget hurtigere diagnosticeringsforløb og en mere effektiv og fleksibel behandling.
Hun peger på, at hurtig og nem diagnostik, målrettet kontrol og hjemmebehandling er nogle af de tiltag, der vil bidrage til, at man kan behandle alle patienter, hurtigt, effektivt, omsorgsfuldt og leve op til ambitionerne om kvalitet, nærhed og sammenhæng.

I løbet af få år vil nye digitale muligheder og innovationer grundlæggende revolutionere præmisserne for sundhedsvæsenet, men vil også kræve, at i hvert fald to præmisser er opfyldt. Det skal en kommende sundhedsreform forholde sig til, forklarer Ida Sofie Jensen:

”For det første skal vi sikre et fortsat forskningsbaseret sundhedsvæsen, hvor nye samarbejder og nye behandlinger får plads til at udvikle sig. For det andet er man nødt til at have investerings- og udviklingsambitioner for sundhedsvæsenet og ikke kun optimere inden for den eksisterende ramme. Forandring, forbedring og udvikling er meget svært foreneligt med en stram ressourcedagsorden, og udvikling af sundhedsvæsenet vil kræve investeringer. Gør vi det rigtigt, kan vi efterfølgende indløse gevinsten i form af bedre behandling, længere levetid, kortere sygefravær og højere vækst."


Kontakt

Gitte Skovlund Schmidt
Tlf +45 4113 4623

Kommunikationschef

gss@lif.dk