Log på

Ny forening skal fremme kliniske forsøg i Danmark


Trial Nation er navnet på nystiftet forening, der skal trække flere kliniske forsøg til Danmark. Der er massiv opbakning til foreningen fra Lif og fra life science-virksomhederne.

Den nye forening Trial Nation, der i dag er blevet etableret på en stiftende generalforsamling, skal være med til at sikre, at det bliver endnu mere attraktivt at placere kliniske forsøg i Danmark. 

I Lif glæder man sig over den nye forening. Her har man arbejdet aktivt for at styrke vilkårene for den kliniske forskning i Danmark og for at videreføre de hidtidige initiativer på området - Én Indgang og NEXT Partnership. 

”Det er først og fremmest en god nyhed for danske patienter, der får hurtigere adgang til at afprøve nye lægemidler. Det er en god nyhed for det danske sundhedsvæsen, som får adgang til de nyeste behandlingsmuligheder. Og det er en god nyhed for de life science virksomheder, der får adgang til kliniske forskningsmiljøer i verdensklasse på danske hospitaler,” understreger Ida Sofie Jensen. 

15 life science-virksomheder har allerede meldt sig ind i Trial Nation, der er et samarbejde mellem Erhvervsministeriet, Sundheds- og Ældreministeriet, danske life science-virksomheder og Danske Regioner. Også i bestyrelsen, der har konstitueret sig med Thomas Kongstad Petersen, LEO Pharma, som formand, er life science-virksomhederne repræsenteret med adskillige bestyrelsesmedlemmer.


Kontakt

Allan Skårup Kristensen
Tlf +45 3915 0924

Forskningspolitisk chef

ask@lif.dk