Log på

Ny fond vil bekæmpe antibiotikaresistens


Særlige udfordringer kræver særlige løsninger. Derfor er en række fonde og lægemiddelvirksomheder gået sammen om en fond, der skal investere i udvikling af nye antibiotika.


En international sammenslutning af lægemiddelvirksomheder og fonde er gået sammen om at etablere fonden AMR Action Fund. Fonden vil investere i mindre og mellemstore biotekselskaber, som udvikler nye innovative antibiotika til behandling af de resistente bakterier, der er identificeret som de farligste. 

”Den stigende antibiotikaresistens er en helt særlig trussel, som kræver helt særlige midler. Truslen fra de resistente bakterier er en situation, som man ikke kan løse på den måde, vi normalt arbejder på inden for lægemiddelområdet. Den nye internationale AMR Action Fund skaber nyt håb for, at vi kan indfri potentialerne i den tidlige forskning og få det løftet videre til udvikling af effektive lægemidler,” lyder det fra Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lif.

Formålet er at bidrage med økonomisk støtte til de omkostningstunge sene udviklingsstadier, hvor mange potentielle antibiotikakandidater i dag strander, forklarer Ida Sofie Jensen. 

”Der er teknisk set tale om det, man kalder en markedsfejl. Vi har i lang tid peget på, at der er et paradoks i, at vi brændende ønsker nye antibiotika, men fra sundhedsvæsnets side helst vil spare på brugen af dem, da et for højt forbrug kan føre til resistens over for de nye produkter. Det forstår vi naturligvis godt, men det betyder også, at det derfor har været svært at få finansieret de sene stadier i lægemiddeludviklingen, da det dermed ikke er rentabelt at bringe lægemidlerne til markedet.”

Antibiotikaresistens er et skræmmende og voksende problem, som man fra mange sider og gennem mange år har forsøgt at løse. Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke er en af talerne ved præsentationen af fonden tidligere i dag ved et virtuelt pressemøde i Berlin. Han glæder sig meget over det nye initiativ, som netop er et eksempel på et område, hvor vi som verdenssamfund må stå sammen.

Ambitionen er, at fonden skal være med til at bringe 2-4 nye antibiotika til patienterne inden 2030. 

Læs mere her 

Se pressekonferencen fra tidligere i dag her

Se hele eventet her

Besøg fondens hjemmeside her www.AMRactionfund.com


​Læs eller genlæs også Lifs magasin med. om antibiotika-resistens 
Kontakt

Gitte Skovlund Schmidt
Tlf +45 4113 4623

Kommunikationschef

gss@lif.dk