Log på

Når data og kunstig intelligens redder liv


Når du ringer 1-1-2 i Region Hovedstaden, er det ikke kun en sygeplejerske eller paramediciner, der lytter med. I dag er avanceret kunstig intelligens også med i røret – og kan opspore tegn på, hvis du er ved at få et hjertestop.


​Det fortæller vært Ane Skak i tredje afsnit af Lif og Medicoindustriens podcast ”Liv i fremtiden”, hvor hun denne gang besøger Region Hovedstadens Akutberedskab.

Lyt med, når hun taler med den erfarne sygeplejerske Anne-Marie, der sammen med sine kolleger besvarer opkald på 1-1-2, og foretager den første vurdering af situationen og patienten. Og hør Ph.D.-studerende Nikolaj Blomberg fortælle om den kunstige intelligens, der kan hjælpe Anne-Marie og hendes kollegaer med at forudsige et hjertestop.

Du kan også møde professor Henning Langdal og få svar på, hvad sundhedsdata er, og hvordan vi kan bruge Big Data til at forbedre diagnosticeringen og behandlingen af sygdomme.

Og du kan høre iværksætter og AI-ekspert Jakob Knobel fortælle, hvordan Google og Bing kan forudsige alvorlige sygdomme.  

Hør de første afsnit på menneskerogmedicin.dk

 


 


HØR MERE