Log på

Meget medicin kan forfalskes


Det er ikke kun vidundermidler, der giver store muskler eller fjerner det overflødige fedt, som kan forfalskes. Det kan alle typer af medicin.

Og det sker desværre, lyder det fra chefkonsulent Mikkel Møller Rasmussen, Lægemiddelindustriforeningen.

”Politiet og myndighederne finder mange andre typer forfalsket medicin end muskelforøgende medicin og slankemidler. Når bagmændene forsøger at tjene penge, går det også ud over livsnødvendige lægemidler som HIV-medicin og vacciner. Derfor skal man være varsom, når man ikke bruger sit lokale apotek til at købe sin medicin på,” fortæller Mikkel Møller Rasmussen.

Han opfordrer derfor folk til at være varsomme og undersøge, om hjemmesiden er godkendt til salg af lægemidler.

”Mange har lært, at advarselslamperne skal lyse, når de bevæger sig rundt på hjemmesider, der sælger ulovlige lægemidler. Men desværre findes der også hjemmesider, som giver indtryk af, at de kan være lovlige,” siger han.

Gode råd: Når du køber medicin på nettet
  1. Vælg, hvem du handler med! Køb kun medicin på godkendte hjemmesider – se efter EU-logoet på hjemmesiden. Læs mere her

  2. Brug din sunde fornuft! Lynhurtig helbredelse, stort vægttab eller 3x tykkere hår med en pille? Lyder det for godt til at være sandt, så er det nok løgn

  3. Kend reglerne! Du må kun købe og indføre medicin fra godkendte danske og europæiske forhandlere

  4. Vær kritisk! Undersøg hvem der står bag hjemmesiden, vurder om sproget er troværdigt eller det er Google-translate, og se efter om siden er opdateret for nyligt

  5. Kend det produkt, du køber! Medicin kan godt hedde noget forskelligt fra land til land, men hvis du er ved at købe et produkt, der hedder Wiargra eller Parnodille, kan du være ret sikker på, at det er et ulovligt lægemiddel.

Læs flere gode råd her

 Læs også
Markedet for ulovlig medicin bliver større år for år. Med fire små animationer og en række gode råd sætter Lif og Lægemiddelstyrelsen fokus på, hvordan man sikkert køber medicin på nettet..
Kontakt

Mikkel Møller Rasmussen
Tlf +45 3915 0933

Chefkonsulent - Godkendelse, sikkerhed og forfalskede lægemidler​

mmr@lif.dk