Log på

Med. 08: Fakta og følelse sætter sandheden under pres


Lif vover pelsen og udgiver et magasin om evidens. Nyeste med. sætter fokus på fakta, sund fornuft og dokumentation.

Fakta og følelser sætter sandheden under pres

Det bliver sværere at finde hoved og hale i, hvad der er sandhed omkring sundhed og medicin. Derfor stiller dette nummer af med. skarp på mediernes vinkling af forskningsnyheder samt forskernes fremstilling af forskning som populærvidenskab.
Læs hele artiklen

 

Evidens findes på mange niveauer

Inden for lægemiddelvidenskaben findes både høj og mindre høj evidens. Lægemiddelstyrelsen guider dig igennem forskellige niveauer og forklarer, hvorfor den enkelte patients oplevelse indgår som evidens, men ikke anerkendes på niveau store metastudier.
Læs hele artiklen

 

Din hjerne skaber placebos effekt

Næsten alt kan have en positiv effekt, hvis man bare tror på det. Dette er den effekt, placebo og troen på en virkning har. Mød en forsker som undersøger forventningens stærke påvirkning samt hvordan mediehistorie kan påvirke effekten af en behandling.
Læs hele artiklen

 

"For en sikkerhed skyld"

Kosttilskud og naturlægemidler er noget, ngle danskere sværger til "for en sikkerhed skyld", og som de næppe vil stoppe med, selv hvis forskning viser, at det ikke har en effekt. En ny spørgeundersøgelse peger på, at danskerne er blevet mere polariserede i deres holdning til naturprodukter som alternativ til medicin.
Læs hele artiklen


Følg med.
Abonnér på magasinet med.
Download
med. 08: Fakta og følelse sætter sandheden under pres
Kontakt

Anne Cathrine Schjøtt
Tlf +45 22 32 90 99

Pressekonsulent

acs@lif.dk