Log på

Life science-industriens tunge fodaftryk


En ny analyse fra Erhvervsministeriet dokumenterer, at den danske life science-industri afsætter endog meget store fodspor i den danske samfundsøkonomi.

Eksport for 108 milliarder om året omsat til en formueindkomst på godt 15 milliarder. Rekordhøj produktivitet og forskningsinvesteringer på 16 milliarder.

Med det footprint af life science-industriens betydning, som Erhvervsministeriet i dag lancerer, kan ingen være i tvivl om, at life science er en helt afgørende industri - ikke bare for patienterne, men i høj grad også for det danske samfund.

Life science-industrien er med internationalt stærke virksomheder inden for lægemidler, biotek og medicoteknisk udstyr en af Danmarks vigtigste succeshistorier. Med årtiers høje vækstrater har dansk life science erobret de globale eksportmarkeder, og tilsvarende investerer de internationale aktører massivt og af gode grunde i Danmark.

”Life science har potentialet til at fortsætte væksten i eksporten og skabe tusindvis af nye jobs frem mod 2025. Danmark har dermed fundamentet til en fortsat høj position i den internationale life science-liga. Men konkurrencen er hård, og i andre lande satses der i disse år massivt på udbygning af life science-industrien,” siger koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen Ida Sofie Jensen.

Derfor er det ifølge koncernchefen vigtigt at fastholde fokus på, hvordan Danmark kan udbygge sin position som førende life science-nation ved at skabe optimale vilkår omkring sektoren.

”Vækstplanen for life science har skabt grundlaget for et vedvarende, langsigtet og koordineret fokus på branchens behov. Og med denne type af årlige temperaturmålinger er forudsætningerne på plads for en ambitiøs indsats også på den lange bane,” understreger Ida Sofie Jensen og fortsætter:

”Life science industrien har været i ubrudt og stabil fremgang, og der er stadig et kæmpe vækstpotentiale. Vi ser frem til at følge branchens udvikling og betydningen af initiativer, der er sat i gang i forbindelse med regeringens life science-strategi. Det må og skal stadig være attraktivt at være life science-virksomhed i Danmark. Både økonomisk og som værdsat partner i det danske sundhedsvæsen.”Læs mere
Læs "Life science-industriens fodaftryk på dansk økonomi" her:

Kontakt

Gitte Skovlund Schmidt
Tlf +45 4113 4623

Kommunikationschef

gss@lif.dk