Log på

Lif får ny formand

Peter Drøidal er til daglig Country Manager for Novartis Denmark og Nordic Head for Market Access

Det er en mand med et indgående kendskab til det politiske arbejde i Lif, der i dag vender tilbage til formandsposten i foreningens bestyrelse efter godt tre års pause.

Peter Drøidal, der til daglig er Country Manager for Novartis Denmark og Nordic Head for Market Access, vendte tilbage til bestyrelsesarbejdet i 2019 efter en udstationering. 

Tidligere har han siddet i Lifs bestyrelse fra 2012 til 2017, den sidste tid som formand.

Peter Drøidal har som formand blikket rettet mod de muligheder, der er for at vise lægemiddelindustriens betydning i forlængelse af corona-krisen.

”Corona-krisen har gjort det meget tydeligt, at det er innovation, der skal bringe os videre. Jeg har altid været stolt af vores branche. At vi redder liv, forbedrer liv og forlænger liv. Det koster års dedikeret arbejde at udvikle nye lægemidler, men i de seneste måneder har vi også vist, at vi er omstillingsparate og kan bidrage til at løse akutte problemstillinger i en global sundhedskrise." 

"Jeg oplever heldigvis en stor anerkendelse af vores indsats og ikke mindst værdien af et velfungerende sundhedsvæsen, der kan tilbyde patienterne den nyeste og bedste behandling. Det er et fantastisk fundament for et fremtidigt samarbejde med såvel politikere som sundhedvæsenet,” siger Peter Drøidal.

Peter Drøidal overtager posten efter fungerende formand Anders Thelborg, der trådte til, efter at Julie Enevold Brooker trak sig pga. jobskifte.

Der er også kommet to nye næstformænd til: Kasper Bødker Mejlvang, General Manager & Vice President i Novo Nordisk Scandinavia AB og Lars Møller, Adm. direktør i Pfizer Danmark.

Bestyrelsen i Lif
 • Peter Drøidal (formand), Novartis
 • Kasper Bødker Mejlvang (næstformand), Novo Nordisk Scandinavia AB
 • Lars Møller (næstformand), Pfizer Danmark
 • Anders Thelborg, Bristol Myers Squibb Danmark
 • Andreas Daugaard Jørgensen, MSD Denmark & Iceland
 • Klaus Abel, LEO Pharma Nordic
 • Richard Wright, Roche Danmark
 • Thomas Bo Bjørn Klee, Lundbeck Pharma A/S

       Kontakt

       Gitte Skovlund Schmidt
       Tlf +45 4113 4623

       Kommunikationschef

       gss@lif.dk
       Læs mere

       Om foreningen Lif, bestyrelsen og vores medlemmer.