Log på

Erhvervsministeren: Life science er foregangseksempel på den grønne vækst


Der var fuldt hus, da Lif og Medicoindustrien holdt Klimatopmøde på Christiansborg 29. januar. Et møde der netop satte fokus på, hvordan life science-branchen kan understøtte regeringens klimaambitioner og styrke en bæredygtig vækst i fremtiden.

Branchen har nemlig om nogen vist, at vækst og bæredygtighed sagtens kan følges ad. I sammen periode som branchen er vækstet med over 900 procent, er det lykkes at nedbringe CO2-udledning med 55 procent.

Derfor havde Lif og Medicoindustrien sat politikere, nøgleaktører og repræsentanter fra dansk life science stævne for at diskutere, hvordan branchens erfaringerne med at skabe grøn vækst kan bidrage til at opnå målet om at reducere Danmarks samlede CO2-udledning med 70 procent i 2030.

”Den grønne omstilling bliver ikke let. Vi har vedtaget en ambitiøs klimalov, og vi ved godt, hvor vi vil hen. Men vi kender ikke alle løsningerne for at nå vores klimamål. En ting er dog sikkert – vi når det ikke uden hjælp fra erhvervslivet. Med life science-industriens meget veluddannede arbejdsstyrke har vi alle muligheder for at lykkes med udfordringerne,” lød det fra erhvervsminister Simon Kollerup. 

”Life science er et foregangseksempel på den grønne vækst – klimaudfordringerne skal løses sammen med erhvervslivet – og regeringen rækker samtidig hånden frem for at løse de udfordringer, som virksomhederne må møde på den rejse,” sagde han.

Se highlights fra dagen herunder

Foto: Bjarke McCarthy


Læs også


Klimapartnerskab for life science ser dagens lys

Kontakt

Carsten Blæsberg
Tlf +45 3915 0936

Public Affairs chef

cb@lif.dk