Log på

Lægemiddelindustriens ordfører fylder rundt

Lægemiddelindustriforeningens koncernchef, Ida Sofie Jensen, fylder 60 år den 10. januar 2018.

Ida Sofie Jensen har i mere end 13 år været koncernchef for Lif – og dermed talsmand for den forskende lægemiddelindustri i Danmark. I dag, den 10. januar 2018, fylder hun 60 år.

Da Ida Sofie Jensen i 2004 satte sig i stolen på hjørnekontoret i Lif, bragte hun et stærkt fokus på patienterne med sig – en mærkesag, som hun havde med sig fra sin tid som hospitalsdirektør for Herlev Universitetshospital, kontorchef i Amtsrådsforeningen og vicekontorchef på Bispebjerg Hospital. 

Lifs vision er således, at patienterne i det danske sundhedsvæsen har lige og hurtig adgang til den bedste medicinske behandling. 

Visionen er desuden, at lægemiddelindustrien er en ansvarlig industri, der yder et værdifuldt bidrag til det danske samfund. I Ida Sofie Jensens tid i Lif har branchen således ryddet op i egne rækker og vedtaget en række etiske kodeks for samarbejdet med sygehuse, patientforeninger og andre parter – etiske kodeks, der på flere områder er mere vidtgående end de juridiske regler.

Siden 2007 har Lif indgået prisloftaftaler med Sundhedsministeriet, og dermed har lægemiddelindustrien – med Ida Sofie Jensen i front - påtaget sig et væsentligt ansvar for prisudviklingen på lægemidler. Lifs koncernchef er desuden industriens repræsentant i Medicinrådet, der prioriterer lægemidler til landets sygehuse.

Alt sammen har det medvirket til, at Lif i dag bliver hørt i centrale sundhedspolitiske anliggender og sidder med ved bordet, når der forhandles. 

”Tag ikke fejl af Ida Sofies feminine ydre. Hun er benhård og bider sig fast i bordkanten, når hun forhandler,” har Lars Rebien Sørensen udtalt.

Internt i organisationen har Ida Sofie Jensen skabt forståelse for, at det er nødvendigt at være en troværdig og ansvarsbevidst samarbejdspartner, og hun kan i den henseende trække på sit enorme netværk i det danske sundhedslandskab. Sidste år blev hun i Dagens Medicins magtanalyse da også kåret som nr. 10 på listen over personer med de største netværk. 

Mærkesagerne
Ida Sofie Jensen var en af de første, der øjnede mulighederne for at skaffe EMA til Danmark, og hun har siden da været en aktiv fortaler og frontløber i bestræbelserne på at få det prestigefyldte agentur til København.

En anden mærkesag for koncernchefen er life science branchen i Danmark, og det er ikke mindst hendes fortjeneste, at life science i dag har opnået politisk bevågenhed. Regeringen er lige nu ved at lægge sidste hånd på den life science strategi, der skal sætte rammen om en dedikeret erhvervspolitisk indsats for det betydningsfulde erhverv i Danmark. 

Dagen fejres i Lif med medlemmer, medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere.

Citat

Tag ikke fejl af Ida Sofies feminine ydre. Hun er benhård og bider sig fast i bordkanten, når hun forhandler.
Lars Rebien Sørensen.
Kontakt

Gitte Skovlund Schmidt
Tlf +45 4113 4623

Kommunikationschef

gss@lif.dk