Log på

Fremtidens kræftbehandling


En stor del af de mere end 800 nye kræftlægemidler, der er i pipelinen i USA, vil angribe kræftsygdomme på helt nye måder. Det betyder, at kræftpatienter i fremtiden vil få en mere effektiv og skånsom behandling.

"Cirka 85 procent af lægemidlerne under udvikling på kræftområdet er potentielle first-in-class – det vil sige lægemiddelstoffer, der angriber kræften på nye måder og via nye virkningsmekanismer," forklarer chefkonsulent i Lif Jakob Bjerg Larsen og henviser til tal fra den amerikanske lægemiddelindustriforening PhRMA.

Han fortæller, at der også er en tendens til et stigende antal godkendelser af nye, aktive stoffer og lægemidler til behandling af kræftformer, hvor der ikke tidligere har været en behandling, eller hvor der ikke er kommet en ny behandling på markedet i flere år.

LÆS OGSÅ: Sådan skaber vi bedre kræftbehandling

"Udviklingen af ny kræftmedicin går især mod flere bioteknologiske lægemidler som fx immunterapi, vacciner og i særlig grad personlig medicin rettet mod specifikke genvariationer og andre biomarkører. Det skyldes en stadig større forståelse af kræftsygdomme på molekylært og genetisk niveau, og betyder, at patienterne får en mere effektiv og skånsom behandling," siger Jakob Bjerg Larsen og fortsætter:

"Ser vi på virksomhedernes pipeline, så hører 73 % af alle nye stoffer til behandling af kræft til kategorien personlig medicin. Desuden vil en stor gruppe af de nye lægemidler være vacciner og immunterapeutiske kræftlægemidler."

På verdensplan er der over 240 af sådanne kræftlægemidler i klinisk udvikling.


Sundhedspolitisk udspil
Sådan skaber vi bedre kræftbehandling
Kontakt

Jakob Bjerg Larsen
Tlf +45 3915 0921

Chefkonsulent - Klinisk forskning og produktion

jbl@lif.dk
Kontakt

Louise Broe
Tlf +45 3915 0939

Chefkonsulent - Sundhedspolitik

lbr@lif.dk​