Log på

Fire ud af fem lægemidler fik tilskud


Flere lægemidler får tildelt generelt tilskud efter ansøgning, viser tal fra første halvår.


Fire ud af fem af lægemidlerne, der søgte om generelt tilskud til, fik tildelt tilskud i første halvår af 2019. 

Udviklingen i første halvår af 2019 bekræfter de senere års tendens, hvor en stadig større andel af ansøgningerne om generelt tilskud tildeles generelt tilskud. Chefkonsulent hos Lif, Søren Beicker Sørensen, ser det som en positiv udvikling for patienterne:

”Det er afgørende, at myndighederne sikrer, at den ordinerende læge har et bredt udvalg af lægemidler til rådighed, som kan udskrives med tilskud. Lægemiddeludvalget skal være bredt, fordi patienter med samme lidelse ikke vil opleve samme effekt af samme lægemiddel. Et bredt udbud af lægemidler giver flere behandlingsalternativer og øger dermed chancen for, at flere patienter kan behandles med en tilfredsstillende effekt,” siger Søren Beicker Sørensen. 

Det brede lægemiddeludvalg skal understøttes af den generelle tilskudsordning, herunder generelt klausuleret tilskud, understreger han. For erfaring viser, at lægerne primært kun udskriver medicin, der er tilskudsberettiget for patienten.

”Det er kun i meget begrænset omfang, at medicin, der ikke er omfattet af tilskud, bliver udskrevet af de danske læger. Det er ærgerligt, da patienterne nyder godt af at have så mange muligheder som muligt, da ikke alle patienter mærker samme behandling ens. Uden tilskud begrænses mulighederne desværre.”
Kontakt

Søren Beicker Sørensen
Tlf +45 3915 0913

Fagchef - Patient access, medicintilskud og priser.

sbs@lif.dk