Log på

Ros til regeringen for sundhedsområdet


Regeringen tager hul på de store udfordringer med ulighed.

I går vedtog regeringen finansloven for 2020 med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet, og her er det især sundhedsområdet, der har fået stort fokus. Aftalen øger realvæksten i de regionale budgetter med mere end 2% i 2020, hvilket er en fordobling af væksten i forhold til de foregående år.

Især uligheden i psykiatrien skinner igennem i aftalen. Parterne har givet det største økonomiske løft i årevis med 600 mio. kroner ekstra.

”Med sundhedsminister Magnus Heunicke i spidsen har regeringen virkelig sat hårdt ind på at nedbringe uligheden i det danske sundhedsvæsen, og det skal han have stor ros for,” siger koncernchef i Lif Ida Sofie Jensen.

Fra 2020 vil der årligt blive brugt 510 mio. kr. til en generel styrkelse af kapaciteten og forbedring af normeringerne i psykiatrien. Rammen kan bl.a. anvendes til oprettelse af flere sengepladser, en styrket akutindsats samt en øget kapacitet.

”Der kan nu fokuseres på at forbedre indsatsen og øge kapaciteten inden for psykiatrien, herunder ikke mindst for børn og unge. Flere og flere børn og unge vurderer således, at de har et dårligt fysisk og mentalt helbred. Det er en udvikling, som potentielt vil lægge et markant pres på sygehusvæsenet. Derfor er det godt, at vi sætter tidligere ind nu,” understreger koncernchefen.

Derudover vil aftalen sikre, at cigaretpriserne stiger til 60 kroner, at yngre drenge får tilbudt et catch-up-program for HPV-vaccinen, samt at der kommer de lovede ekstra 1000 sygeplejersker.


Kontakt

Ida Sofie Jensen
Tlf +45 3927 6060

Koncernchef

info@lif.dk
Kontakt

Gitte Skovlund Schmidt
Tlf +45 4113 4623

Kommunikationschef

gss@lif.dk