Log på

Danskerne vil have flere penge til sundhedsvæsenet


Danske Regioner og regeringen forhandler i disse dage om regionernes budget for 2021. Regionerne er gået ind til forhandlingerne med et krav om en tilførsel på to milliarder kroner til næste år for at imødegå flere patienter.

Et krav, der bakkes op af danskerne, viser en ny meningsmåling fra YouGov.

Udover det kommer et krav om midler til at løfte puklen af udskudte undersøgelser og behandlinger efter corona. Et krav, som danskerne bakker op om. En ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Lif, viser nemlig, at 54 procent af danskerne mener, at sundhedsvæsenet skal have tilført flere midler efter corona.

"Vi har set et opstillingsparat og effektivt sundhedsvæsen, der har løst opgaven med at behandle patienter med COVID-19 og teste op mod 20.000 danskere om dagen til UG," siger Henrik Vestergaard, viceadministrerende direktør i Lægemiddelindustriforeningen. 

"Men hospitalerne har nu mere end nogensinde behov for at få tilført flere midler, for der er en virkelighed efter corona, der både byder på en pukkel af ubehandlede patienter, der skal afvikles, men også flere og ældre patienter samt nye og revolutionerende handlingsmuligheder, som koster her og nu."  


I en undersøgelse, som Lif netop har fået foretaget, svarer 64 procent af danskerne, at Danmark har et af de bedste sundhedssystemer i Europa. Men samtidig mener 54 procent af de adspurgte samtidig, at sundhedsvæsenet skal have tilført flere midler, og 41 procent sidder med en opfattelse af, at der ikke er råd til at give den bedste behandling."Vi har et sundhedsvæsen, hvor det er et fælles mål, at de behandlinger, der kan håndteres uden for sygehusene, bliver flyttet ud. Det gør vi for at sikre, at sygehusene kan håndtere det stigende behov for undersøgelser og behandlinger og samtidigt sikre, at der er kapacitet til at behandle de patienter, der ikke blev behandlet under coronaudbruddet." 

"Derfor er det helt afgørende, at sundhedsvæsenet har de fornødne ressourcer, så de rent faktisk kan løfte den opgave, de har fået stillet," siger Henrik Vestergaard.
Kontakt

Henrik Vestergaard
Tlf +45 3927 6060

Viceadministrerende direktør

hv@lif.dk